Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Οξεία αντιπαράθεση για την «εισβολή» στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ

Διεκόπη για λίγα λεπτά η συνεδρίαση

Άναψαν τα αίματα στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, καθώς η προ ημερών «εισβολή» δύο ατόμων στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑ προκάλεσε οξείες αντιπαραθέσεις και υψηλούς τόνους μεταξύ της πλειοψηφούσας παράταξης και συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αποτέλεσμα των εντάσεων μάλιστα ήταν να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η ένταση ξεκίνησε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Καζαντζή, αναφορικά με την ποιότητα του νερού από το σημείο υδροληψίας που υπάρχει κοντά στον Αχελώο, εκεί όπου στις 17 Αυγούστου, η κάμερα «τσίμπησε» δυο άτομα χωρίς άδεια να έχουν εισέλθει στο χώρο και τα οποία μηνύθηκαν από τον Δήμο Αγρινίου.

Ο κ. Καζαντζής υποστήριξε πως το σημείο άντλησης ύδατος είναι ακατάλληλο με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, Μίμη Σκορδόπουλο, να απαντά ότι το σημείο της εν λόγω υδροληψίας έχει την απαιτούμενη αδειοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την ποιότητα του νερού, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται η επιχείρηση. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε και για τους «εισβολείς» με τον κ. Σκορδόπουλο να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο εισβολέας δεν είναι επισκέπτης».

Το λόγο για το θέμα πήρε και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος ανέφερε ότι «η διασπορά ψευδών ειδήσεων για θέματα δημοσίων αγαθών όπως το νερό είναι απαράδεκτη» και συνέχισε λέγοντας «τα άτομα αυτά εισέβαλαν παρανόμως. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να προσεγγίζει τις εγκαταστάσεις αυτές αν δεν έχει την απαιτούμενη άδεια. Ο κλεφτοκοτάς θα «τρώει» μήνυση. Μάλιστα με την ιδιότητα του δικηγόρου, ο κ. Τραπεζιώτης με τον κ. Καζαντζή, πήγαν με τον έναν από τους δύο στον Εισαγγελέα».

Οι έντονοι διάλογοι ώθησαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Φωτάκη να διακόψει για πέντε λεπτά την συνεδρίαση, η οποία συνεχίστηκε σε πιο χαλαρούς τόνους…

Νίκος Αγγελόπουλος

Ναύπακτος: Τροχαία ατύχημα με τραυματισμό