Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Πλειάδα θεμάτων με συζήτηση σε ήρεμο κλίμα!

Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, 1ης για το 2018. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι σε αντίθεση με τα… συνηθισμένα, αυτή τη φορά, η συνεδρίαση κινήθηκε σε κόσμια επίπεδα, χωρίς έντονα συγκρουσιακά φαινόμενα.

Στο στάδιο των ανακοινώσεων, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Τραπεζιώτης, επανέφερε το θέμα του Πάρκου, ζητώντας εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή, για ποιο λόγο καθυστερεί να το φέρει προς συζήτηση στο σώμα. Ταυτόχρονα παρουσίασε έγγραφο του Δασαρχείου Αγρινίου από τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το οποίο εκφράζονται αντιρρήσεις και ανεπάρκεια για την διαχειριστική μελέτη. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο σύμβουλος της παράταξης Μοσχολιού κ. Ράπτης, στο στάδιο των ερωτήσεων. Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, υποστήριξε ότι το θέμα όταν θα έρθει σε συζήτηση θα έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κώστας Ρόκος αναφέρθηκε στο ζήτημα των ακαθάριστων ρεμάτων και των ευθυνών, στη μη αποδοχή του κλειδιού της πόλης από τον Λεωνίδα Καβάκο ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για φασίζουσες νοοτροπίες προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής και του προεδρείου.

Στη συνεδρίαση, παρέστη τόσο ο πρόεδρος όσο και αρκετοί κάτοικοι από την πληγείσα περιοχή του Ζευγαρακίου, οι οποίοι ζήτησαν το θέμα να συζητηθεί άμεσα καθώς δύο περίπου μήνες μετά συνεχίζουν να βιώνουν τον εφιάλτη. Ο Γιώργος Παπαναστασίου πρότεινε να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για το θέμα και εν συνεχεία να έρθει προς συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αρκετή συζήτηση όμως έγινε για τις συνθήκες θανάτου του 58χρονου πατέρα 4ων παιδιών στις Παπαδάτες Μακρυνείας, όταν καταπλακώθηκε από την πόρτα του γηπέδου. Εξηγήσεις ζητήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Γκρίζη, από τον κ. Τραπεζιώτη και τον σύμβουλο της παράταξης Μοσχολιού κ. Θεοδωρόπουλο. Ο κ. Γκρίζης σημείωσε πως δεν μπορεί να πει πολλά για την υπόθεση καθώς βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Αγρινίου, κατόπιν σχετικής ερώτησης του επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιου Μερμίγκη, στην επόμενη συνεδρίαση θα έρθει προς συζήτηση το θέμα των παλιών κτιρίων της πόλης φέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις καπναποθήκες Ηλιού και το αρχείο Παναγόπουλου.

Στο μεταξύ, δεν πέρασε ομόφωνα το αίτημα του Δήμου Μεσολογγίου για την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με την διατήρηση του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, μετά τις πληροφορίες περί κατάργησής του.

Από την αντιπολίτευση εκφράστηκαν επιφυλάξεις, ενώ λευκό ψήφισε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως εδώ και χρόνια έχει αλλάξει το στρατιωτικό δόγμα για τα Κέντρα Εκπαίδευσης και ήρθε η ώρα αυτό να εφαρμοστεί και στη χώρα μας. Έκανε ακόμη λόγο για «δήθεν ανάπτυξη» που επικαλούνται κάποιοι μέσα από την διατήρηση των ΚΕΝ. Το ψήφισμα τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Από την άλλη, δεν έγινε δεκτό (κατά πλειοψηφία) το αίτημα του κ. Ρόκου, για έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με το «Μακεδονικό».

Σε ότι αφορά τέλος τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, πέρασε η αποδοχή χρηματοδότησης και έγκρισης της διαδικασίας ανάθεσης για το έργο; «Εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας» ενώ ομόφωνα ψηφίστηκε η αύξηση ωραρίου εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Καλύβια: 11χρονη κατήγγειλε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι την χτύπησε ο πατέρας της – Συνελήφθη από την Αστυνομία