Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου: Νέα εποχή στην ελεγχόμενη στάθμευση

Αντικαθίστανται οι σημερινές κάρτες με ηλεκτρονικές, η ΒΑΑ φέρνει την τοποθέτηση αισθητήρων που θα δείχνει στους οδηγούς τα σημεία με τις ελεύθερες θέσεις!

Βήμα προς την εφαρμογή των πρακτικών μιας «έξυπνης πόλης» θα πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου.

Έτσι λοιπόν αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας, μέσω της οποίας ο κάθε χρήστης – οδηγός θα έχει την δυνατότητα να «φορτώνει» χρόνο για την στάθμευση του αυτοκινήτου του στην κάρτα!

Μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εισάγει την ηλεκτρονική κάρτα αντί της κάρτας που σήμερα ξύνουμε. Ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να «φορτώνει» χρόνο στο κινητό του για την στάθμευση του αυτοκινήτου του ή να τοποθετεί την απόδειξη που θα λαμβάνει από το ηλεκτρονικό μηχάνημα, αν και αυτό δεν θα είναι απαραίτητο, καθώς, αυτόματα μέσω του σημείου πώλησης θα δίνεται σήμα στη δημοτική αστυνομία ότι το αυτοκίνητο με τις συγκεκριμένες πινακίδες ενεργοποίησε θέση στάθμευσης, όπως σημειώνει στη «Σ» ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Γιάννης Αναστασίου.

anastasiou
Ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Γιάννης Αναστασίου

«Το νέο σύστημα που προβλέπει την κατάργηση της κάρτας που ξύνουμε εκτιμάται πως θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται περίπου τον Μάιο. Από την στιγμή της εφαρμογής τους και για εύλογο χρονικό διάστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το σημερινό σύστημα. Ο νέος τρόπος με την ηλεκτρονική κάρτα δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες, απεναντίας θα τους εξυπηρετεί περισσότερο. Δεδομένου πως η απόφαση ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο άμεσα θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Οι κανονισμοί του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν πρόκειται να αλλάξουν» τονίζει ο κ. Αναστασίου.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την μετατροπή του Αγρινίου σε «έξυπνη πόλη», καθώς η επόμενη φάση που θα αποτελέσει το «άλμα» ως προς την στάθμευση των αυτοκινήτων, θα έρθει με την ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη).

Στα πλαίσια του έργου ανάπλασης του κέντρου, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, «θα τοποθετηθούν σε όλες τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αισθητήρες, ώστε η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και οι πολίτες, να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής ποια οδός έχει κενές θέσεις και πόσες. Επίσης σε συνδυασμό με το σύστημα που θα υπάρχει στα σημεία πώλησης θα δίδεται η δυνατότητα στη Δημοτική Αστυνομία να γνωρίζει από τις κατειλημμένες θέσεις πόσες είναι νόμιμα κατειλημμένες και πόσες όχι».

Εφημερίδα «Συνείδηση» 

Βραβεύσεις και χορός από τους αστυνομικούς της Α.Δ. Ακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)