ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔημοτική Αστυνομία Αγρινίου: 1.100 παραβάσεις το μήνα

Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου: 1.100 παραβάσεις το μήνα

Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου: 1.100 παραβάσεις το μήνα

Πληρώνονται άμεσα από το 60% των πολιτών

Τρόπος ζωής φαίνεται πως έχει γίνει σιγά – σιγά η ελεγχόμενη στάθμευση στους πολίτες του Αγρινίου, αφού δείχνουν να την έχουν αποδεχθεί, να προσέχουν που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους ενώ αν βεβαιωθεί παράβαση από του υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας την αποδέχονται και μάλιστα οι περισσότεροι την πληρώνουν άμεσα!
Όπως επισήμανε στη «Σ» ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Γιάννης Αναστασίου: «κατά μέσο όρο μηνιαίως οι κλήσεις που βεβαιώνονται είναι περίπου 1.100. Ωστόσο, ως προς την εισπραξιμότητα τα ποσοστά έχουν διπλασιαστεί. Κατά το παρελθόν πληρώνονταν 1 στις 3, το 30% δηλαδή πληρώνονταν κατευθείαν. Πλέον, οι κλήσεις πληρώνονται άμεσα από το 60% των πολιτών που διέπραξαν παράβαση. Μεσολάβησε το διάστημα που δεν υπήρχε δημοτική αστυνομία και ο κόσμος πιθανότατα είδε την χρησιμότητά της. Ίσως από το παρελθόν κάποιοι έχουν παραλάβει και ειδοποιήσεις ότι χρωστούσαν και τώρα προτιμούν να πληρώσουν άμεσα τα 10 ευρώ παρά να πληρώσουν αργότερα 20».

giannis-anastasiou
Ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Γιάννης Αναστασίου

Μάλιστα, μετά την επανασύσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στο Αγρίνιο πέρσι τον Μάρτιο, η συμπεριφορά των οδηγών έχει αλλάξει και έχουν αποδεχθεί, τόσο την υπηρεσία, όσο και την παράβασή τους. Παράλληλα, με την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των μονίμων κατοίκων που «εντάχθηκαν» στις λίστες της δημοτικής αστυνομίας και σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης. Συγκεκριμένα από 240 που ήταν πέρσι, σήμερα ξεπερνούν τους 300!

«Ο κόσμος έχει αποδεχθεί τους δημοτικούς αστυνομικούς. Καταλαβαίνει ότι τον βοηθούν στην καθημερινότητά του. Αν κάποιος δηλαδή θέλει να πάει στη ΔΕΗ ή στην Εφορία, γνωρίζει ότι θα βρει εκεί κοντά να παρκάρει και να εξυπηρετηθεί. Την ίδια στιγμή, έχει περιοριστεί κατά πολύ το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια, κάτι που συνέβαινε εντόνως. Σε αυτό βέβαια βοηθάει πολύ και η Τροχαία, που είμαστε σε συνεργασία. Ως προς την ελεγχόμενη στάθμευση και με λιγότερα άτομα βρισκόμαστε στο ίδιο περίπου επίπεδο. Δηλαδή από 14 δημοτικούς υπαλλήλους που υπήρχαν παλιότερα σήμερα υπάρχουν 9» σημείωσε ο κ. Αναστασίου.
Παράλληλά και πέραν της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν και άλλες αρμοδιότητες. Σε μηνιαία βάση τους ανατίθενται 30 με 40 γνήσια υπογραφής σε σπίτια ανήμπορων συμπολιτών μας, έλεγχοι στις λαϊκές αγορές και τραπεζοκαθισμάτων, διευθέτηση καταγγελιών από πολίτες και καθοδήγησή τους σε θέματα που σχετίζονται με άλλες υπηρεσίες.

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Σήμα κινδύνου από την εστίαση!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr