Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 14 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλώνει η ψαλίδα υπέρ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Προβάδισμα 14,1 μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στα «Νέα».

Αναλυτικά στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 2%.

Με τα ποσοστά αυτά είναι πολύ πιθανή  η αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ενώ όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πληγεί από το Μεκεδονικό ζήτημα. 

Ενδεικτικό αυτού είναι τα ποσοστά για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία ανά περιοχές ξεκινούν από το 60% των πολιτών και καταλήγουν στο 83% στη Μακεδονίαπου βλέπουν αρνητικά τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Απαισιόδοξοι φαίνεται πως είναι οι Έλληνες και για την πορεία της οικονομίας, αφού το 75% αξιολογεί αρνητικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης και το 73% αξιολογεί αρνητικά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τέλος για πρώτη φορά το 38% συμφωνεί στη διενέργεια πρόωρων εκλογών, το 31% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και το 24% επιθυμεί συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού. 

star.gr

Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Κινήματος Αλλαγής για κύκλωμα με πλαστές άδειες διαμονής: «Ζητούμε τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων»