ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Υπέρογκες οι οφειλές των δημοτών – ΗΧΗΤΙΚΟ

Δήμος Αγρινίου: Υπέρογκες οι οφειλές των δημοτών – ΗΧΗΤΙΚΟ

Δήμος Αγρινίου: Υπέρογκες οι οφειλές των δημοτών – ΗΧΗΤΙΚΟ

Ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ – Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι οφειλές για πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. ξεπερνώντας τα 3,3 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι λογαριασμοί ύδρευσης με περίπου 2,2 εκατ. ευρώ

Ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ, οι οφειλές των πολιτών στον Δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η «Σ» από την αντιδημαρχία Οικονομικών, με αφορμή τη δυνατότητα ένταξης όσων χρωστούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς τους ΟΤΑ.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αγρινίου καλεί όσους ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με ευνοϊκούς όρους, να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση του ν.4611/2019.

Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου μπορούν όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της  ρύθμισης των 100 δόσεων για οφειλές προς τους ΟΤΑ.

Οι όροι της ρύθμισης έχουν ως εξής:

1. ΕΦΑΠΑΞ ΕΞΟΦΛΗΣΗ  ΑΠΑΛΛΑΓΗ 100% 

2. ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 24 ΔΟΣΕΙΣ  ΑΠΑΛΛΑΓΗ 80%  

3. ΑΠΟ 25 ΕΩΣ 48 ΔΟΣΕΙΣ  ΑΠΑΛΛΑΓΗ 70%  

4. ΑΠΟ 49 ΕΩΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 60%  

5. ΑΠΟ 73 ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 50%

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου, στην οδό Παλαμά και Μαβίλη.

Οι μεγαλύτερες οφειλές στον Δήμο Αγρινίου προέρχονται από λογαριασμούς ύδρευσης κυρίως από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και τις τροχονομικές κλήσεις. Οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν το υπέρογκο ποσό των σε 9 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι οφειλές για πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. ξεπερνώντας τα 3,3 εκατ. ευρώ και ακολουθούν οι λογαριασμοί ύδρευσης με περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.

farmakis
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Φαρμάκης

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αγρινίου, δεν έχει προβεί σε πλειστηριασμούς και ούτε προτίθεται να το πράξει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Φαρμάκης απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες για ένταξή τους στη ρύθμιση, μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στον Νίκο Αγγελόπουλο.

Μετέτρεψαν σε χώρο πάρκινγκ τον ωραιότερο πεζόδρομο του Αγρινίου! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr