ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜέτρηση οστικής πυκνότητας σε 500 γυναίκες στο Δήμο Αγρινίου

Μέτρηση οστικής πυκνότητας σε 500 γυναίκες στο Δήμο Αγρινίου

Μέτρηση οστικής πυκνότητας σε 500 γυναίκες στο Δήμο Αγρινίου

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα της δωρεάν εξέτασης – Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  στο Δήμο Αγρινίου. Σκοπός του Προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των γυναικών  αναφορικά με τη νόσο της Οστεοπόρωσης,  καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστικοί παράγοντες  για την πρόγνωση της .

H Οστεοπόρωση είναι μίαασυμπτωματική χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών,κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμαμε την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά.Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Η μέτρηση γίνεται στο οστό της πτέρνας εξωτερικά, με μηχάνημα υπερήχων SAHARA. Κάθε εξυπηρετούμενη ενημερωνόταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα,  για πιθανή νοσηρότητα παρέχοντας ενδεικτικό ποσοτικό προσδιορισμό της κατάστασης του οστού και παραπέμπονταν για περαιτέρω εκτίμηση και οδηγίες στον θεράποντα ιατρό της.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από 17 έως 24 Σεπτεμβρίου  στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, στο ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου, στις Δημοτικές Ενότητες Αγγελοκάστρου,Στράτου,Καινουργίου,Παραβόλας,Παπαδάτες καιΡουσέiκα.  Συνολικά εξετάστηκαν 500 γυναίκες.

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Λευκάδας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr