ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Το πλάνο για τις νέες παιδικές χαρές

Δήμος Αγρινίου: Το πλάνο για τις νέες παιδικές χαρές

Δήμος Αγρινίου: Το πλάνο για τις νέες παιδικές χαρές

Θέμα χρόνου η τοποθέτηση 45 νέων παιδικών χαρών. Έργο συνολικού προϋπολογισμού 365.000 ευρώ για την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των παιδιών μας. Τι δηλώνει στη «Σ» ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Μίμης Σκορδόπουλος.  

Μετά την αντικατάσταση των παλιών και ακατάλληλων οργάνων με σύγχρονα και πιστοποιημένα, σε 13 παιδικές χαρές, σε όλη την έκταση του Δήμου Αγρινίου, και συγκεκριμένα: στο Πάρκο Αγρινίου, στον Παλαιό Άγιο Χριστόφορο, στην Εθνικής  Αντιστάσεως, στα Παλαιά Τρένα, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη Ρηγανά, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίας Βαρβάρας, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Κωνσταντίνου (Εργάνης), στο Δοκίμι, στα Καλύβια, στη Λεπενού, στο Παναιτώλιο, στο Καινούργιο και στην Παραβόλα, η δημοτική αρχή προχωρά στην κατασκευή 45 νέων παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο Αγρινίου με σύγχρονα και πιστοποιημένα όργανα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 365.000 ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

«Εντάξαμε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» 45 νέες παιδικές χαρές, οι οποίες θα γίνουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου. Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η τοποθέτησή τους σε νέα σημεία που στο παρελθόν υπήρχαν παιδικές χαρές με ακατάλληλα και επικίνδυνα όργανα για τα παιδιά μας» τόνισε στη «Σ» ο αρμόδιος για το θέμα δημοτικός σύμβουλος, Μίμης Σκορδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παιδική χαρά στην περιοχή των παλαιών σφαγείων που αποτελεί ιδιόμορφη περίπτωση, μιας και έχει υποστεί βανδαλισμούς αρκετές φορές μέχρι τώρα.

«Η παιδική χαρά στην περιοχή των παλαιών σφαγείων μέχρι στιγμής έχει επισκευαστεί τέσσερις φορές λόγω βανδαλισμών που έχει υποστεί. Για το λόγο αυτό και επειδή πρέπει να υπάρχει αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας, αποφασίσαμε, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, να τοποθετήσουμε μεταλλική ασφαλή περίφραξη με συρματόπλεγμα, για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βανδαλισμών, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα η συγκεκριμένη παιδική χαρά να λειτουργεί με ωράριο και να κλείνει τις βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας. Ο Δήμος Αγρινίου πράττει όλα τα απαιτούμενα με στόχο τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και οι γονείς να απολαμβάνουν το παιχνίδι των παιδιών τους».

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα “Συνείδηση”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση «Ιστορία και μνήμη του καπνού στο Αγρίνιο τον 20ο αιώνα – Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμός» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

1 Comment

  1. Για την παιδική χαρά στην Κάτω Μακρυνου μάλλον δεν φτάνουν τα χρηματα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.