ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔήμος Αγρινίου: Τιμή στην οικογένεια Παπαστράτου – Συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου – ΗΧΗΤΙΚΟ

Δήμος Αγρινίου: Τιμή στην οικογένεια Παπαστράτου – Συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου – ΗΧΗΤΙΚΟ

Δήμος Αγρινίου: Τιμή στην οικογένεια Παπαστράτου – Συνέντευξη του Γιώργου Παπαναστασίου – ΗΧΗΤΙΚΟ

Τριήμερο εκδηλώσεων για πρώτη φορά με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την εκδημία του Τάσου Παπαστράτου

Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την εκδημία του Τάσου Παπαστράτου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην Οικογένεια Παπαστράτου.

«Κάνουμε απλά το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι η πόλη να τιμήσει τους μεγάλους της ευεργέτες. Όταν σήμερα μιλάμε στο Αγρίνιο, η κεντρική οδός είναι η οδός Παπαστράτου, μιλάμε για το Παπαστράτειο Πάρκο, για την Παπαστράτεια Βιβλιοθήκη, το Μουσείο κ.ά. Μεγάλοι ευεργέτες, που ευεργέτησαν τον Δήμο, ευεργέτησαν τους δημότες του Αγρινίου, ευεργέτησαν εκατοντάδες χιλιάδες που δούλευαν στις επιχειρήσεις τους, την εποχή της μεγάλης άνθησης του Αγρινίου. Οφείλουμε, τιμή σε αυτούς τους ανθρώπους και αυτό έρχεται να κάνει ο Δήμος Αγρινίου. Φέτος, συμπληρώνονται τα 20 χρόνια από το θάνατο του τελευταίου των Παπαστραταίων, του Τάσου Παπαστράτου και επειδή θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε με όλο το σεβασμό αυτή τη μεγάλη οικογένεια ευεργετών, πραγματοποιούμε αυτές τις εκδηλώσεις τις οποίες προσπαθούμε να τους προσδώσουμε την απαραίτητη σοβαρότητα και με ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους και ευεργέτες γι’ αυτή την πόλη. Η συμβολή τους στο να γίνει το Αγρίνιο μεγάλο ήταν καθοριστική. Ακόμα και όταν σταμάτησαν την παραγωγή στην περιοχή μας ευεργέτησαν την πόλη δίνοντας για παράδειγμα στην Γυμναστική Εταιρεία το Παπαστράτειο Μέγαρο και στον Δήμο Αγρινίου το τσιμέντινο κτίριο και τον γύρω χώρο. Μακάρι σε αυτόν τον τόπο να υπήρχαν κι άλλοι Παπαστραταίοι. Ο Δήμος Αγρινίου οφείλει πάντα να αναφέρεται σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Προσπαθούμε και τα νέα τα παιδιά στα σχολεία να μάθουν πόσο σπουδαίοι ήταν οι Παπαστραταίοι» δήλωσε μιλώντας για την ξεχωριστή και σημαντική αυτή πρωτοβουλία, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Για πρώτη φορά εξάλλου, ο Δήμος τιμά την προσφορά των αδερφών Παπαστράτου γεγονός που από μόνο του καθίσταται ως σπουδαίο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στην Οικογένεια Παπαστράτου θα πραγματοποιηθούν δύο οδοιπορικά – ξεναγήσεις στους χώρους των δωρεών των Ευεργετών Αφών Παπαστράτου στο Αγρίνιο, από τον Απόστολο Βετσόπουλο, Δρ. UCL, Σ.Σ.Ε. του Π.Ε.Κ.Ε.Σ.  Δυτικής Ελλάδας.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 5.00μ.μ. και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10.00π.μ.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 26413 – 60613.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

5.00μ.μ. Οδοιπορικό – ξενάγηση στους χώρους των δωρεών των Ευεργετών Αφών Παπαστράτου στο Αγρίνιο

από τον Απόστολο Βετσόπουλο Δρ. UCL, Σ.Σ.Ε. του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας

 

Εκκίνηση: Αύλειος χώρος Αποθηκών Παπαστράτου, Δαγκλή 27

 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

10.00_π.μΟδοιπορικό – ξενάγηση στους χώρους των δωρεών των Ευεργετών Αφών Παπαστράτου στο Αγρίνιοαπό τον Απόστολο Βετσόπουλο Δρ. UCL, Σ.Σ.Ε. του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας

Εκκίνηση: Αύλειος χώρος Αποθηκών Παπαστράτου, Δαγκλή 27

8.00μ.μ. “Καπναποθήκες Παπαστράτου – Πορεία στο φως και στον χρόνο ” Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του εικαστικού Χρίστου Σιμάτου

και παρουσίαση λευκώματος

Δημοτική Πινακοθήκη Αγρίνιου, Βότση 2

 

 

 

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

9.25π.μ. Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρίνιου

9.30  π.μ. Τέλεση Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρίνιου υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών Αφών Παπαστράτου

10.30             π.μ. Δεξίωση του Δημάρχου Αγρίνιου Γεωργίου Παπαναστασίου 2οςόροφος Δημαρχείου Αγρίνιου

12.00μ.μ.Ομιλία του Κωνσταντίνου Κονταξή, επίκουρου Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: “Μνήμη Αφών Παπαστράτου”και της Μαρίας Αγγέλη, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας, Φιλολόγου με θέμα:

“Οι Δωρεές της οικογένειας Παπαστράτου” στο Αγρίνιο Παπαστράτειο Μέγαρο ΓΕΑ

Από 5 έως 9 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές όλων των σχολείων του Δήμου Αγρίνιου θα ενημερώνονται, σε ειδικές εκδηλώσεις, για την προσφορά της οικογένειας Παπαστράτου στην πόλη και στην χώρα.

Παράλληλα θα ξεναγούνται στη Γλυπτοθήκη Καπράλου και στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr