ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΔήμαρχος Ναυπακτίας: Η οσμή σκανδάλου είναι άρμα νομιμότητας

Δήμαρχος Ναυπακτίας: Η οσμή σκανδάλου είναι άρμα νομιμότητας

Δήμαρχος Ναυπακτίας: Η οσμή σκανδάλου είναι άρμα νομιμότητας

Για το έργο αναβάθμισης του Βιολογικού Ναυπάκτου

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος: «Από παράταξη της αντιπολίτευσης δόθηκε επιλεκτικά στη δημοσιότητα παρότι το έγγραφο είχε εμπιστευτικό χαρακτήρα, πόρισμα του Σ.Ε.Δ.Ε. που αφορούσε στο έργο της αναβάθμισης του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ.

Η ανακοίνωση της παράταξης αυτής, ποντάροντας στο λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση, μιλάει για «οσμή σκανδάλου». Γι αυτό και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα.

Οι αντεκδικήσεις των εργολάβων και οι διαρκείς ενστάσεις τους για την πορεία του διαγωνισμού, οδήγησαν στον έλεγχο των διαδικασιών του έργου μέχρι τώρα αρκετές φορές.

Μετά την επικύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (άρθρο 151) οι αποκλεισθέντες εργολάβοι προσέφυγαν με ενστάσεις στην επιτροπή του άρθρου 152 και στο Διοικητικό Εφετείο.

Με την υπ΄αριθ. 29/2015 απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 και την υπ΄αριθ. 78/2015 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου απορρίπτονται οι αιτιάσεις της καταγγέλλουσας εταιρείας και δεσμεύουν επί ποινή παράβασης καθήκοντος και καταλογισμού το Δήμο Ναυπακτίας να προχωρήσει στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.

Επομένως σήμερα έχουμε εντολή από το δικαστήριο να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία της υπογραφής σύμβασης.

Ας σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, όμως για το έργο έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή.

Το έργο μετά από τα 3,5 χρόνια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όχι απλά καρκινοβατούσε αλλά ήταν από τα λίγα έργα πανελλαδικά που είχαν απενταχθεί.

Καταφέραμε να το επανεντάξουμε, να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και είμαστε στο παρά 5΄για να ξεκινήσει επί τέλους η υλοποίηση ενός έργου, σημαντικό για την αναβάθμιση των θαλασσών, της ποιότητας ζωής των πολιτών και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Σε όλη τη διαδικασία εξαντλήσαμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα προσέχοντας παράλληλα να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο έργο από τις αντεκδικήσεις των εργολάβων.

Την ίδια τακτική ακολουθήσαμε και στο έργο της αποχέτευσης. Εδώ καλά είναι να θυμούνται όλοι, ότι και στις δύο προηγούμενες θητείες, με Δημάρχους τον κ. Μπουλέ και τον κ. Παπαθανάση, το πανωπροίκι των 2,5 εκατομμυρίων στον εργολάβο, δεν είχε αμφισβητηθεί.

Αντίθετα είχαν πέσει και υπογραφές που δέσμευσαν τον Δήμο να το πληρώσει.

Και σ αυτή την περίπτωση δεν φοβηθήκαμε τη νομιμότητα.

Αντίθετα, ψάξαμε μέχρι τέλους τα πάντα και σήμερα η ΔΕΥΑΝ και ο ΔΗΜΟΣ έχει σοβαρή πιθανότητα να βγουν από τη δύσκολη θέση.

Έτσι θα συνεχίσουμε και στο έργο του βιολογικού καθαρισμού.

Ήδη το πόρισμα του ΣΕΔΕ το διαβιβάσαμε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στο νομικό μας σύμβουλο (για θέματα πολύ κρίσιμα) κ. Παπακωνσταντίνου.

‘Ο,τι προκύπτει από τις αποφάσεις των ελεγκτικών μηχανισμών και των δικαστηρίων, θα το ακολουθήσουμε μέχρι τέλους.

Παράλληλα θα περιμένουμε τις ενέργειες και τις οδηγίες όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και αρχών στους οποίους κοινοποιήθηκε το πόρισμα.

Για άλλη μια φορά θα τερματίσουμε τη νομιμότητα.

Όταν έχουμε νομική τεκμηρίωση σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβούμε στη συνέχεια και ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης από εδώ και πέρα, θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερωθούν με διαφάνεια και επί της ουσίας οι πάντες.

Η οσμή σκανδάλου που οσμίσθηκε η επιλεκτική μύτη μερικών είναι άρωμα νομιμότητας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα.

Κι αν δεν χρησιμοποιήσουμε τα μάτια μας για να την δούμε, πολύ φοβάμαι ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε για να κλάψουμε.»

Αιματηρό επεισόδιο στην Μπαϊμπά – Κάρφωσε με μαχαίρι Κινέζα!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr