Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της Νέας ΔημοκρατίαςΚώστα Α. Καραμανλήστο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Γ.Παπαναστασίου ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις επιπτώσεις της σφοδρής βροχόπτωσης:«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είδε τις τεράστιες ζημιές που έχουμε υποστεί. Είχα την ευκαιρία να μεταφέρω τα παράπονα των Αγρινιωτών  για την απουσία του κράτους. Κανονικά θα έπρεπε να τα πω στον Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος όφειλε να έχει επισκεφθεί την περιοχή. Δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμη. Αυτό το κομμάτι της Ελλάδος είναι ξεχασμένο. Οι καταστροφές είναι τεράστιες και  χρειάζεται άμεσα η συνδρομή της Πολιτείας. Οι κάτοικοι  δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί. Δεν έχουν που να ακουμπήσουν. Απευθύνονται στην Τ.Α. κι εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Ένα κράτος που δεν υπάρχει. Σ΄ αυτό ζούμε;»

O Κώστας Καραμανλής ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο κ. Παπαναστασίου μου περιέγραψε μια κατάσταση η οποία δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ο νομός έχει κοπεί στα δύο, η πόλη έχει υποστεί βιβλική καταστροφή. Όπως καταλαβαίνετε η ΤΑ είναι στην πρώτη γραμμή, οι πολίτες έρχονται σε εσάς. Δυστυχώς διαπιστώνουμε την απουσία της κεντρικής διοίκησης. Το επίδομα των 500 ευρώ ακόμη δεν δοθεί και τα χρήματα που δόθηκαν από το ΥΠΕΣ δεν φθάνουν ούτε για τις πρώτες ανάγκες. Εμείς θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».

Εν συνεχεία ο κ. Καραμανλής, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Μια τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να γίνεται ποτέ αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Στόχος της επίσκεψής μου είναι η λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για το μέγεθος της ζημιάς. Το ίδιο θα περίμενε κανείς να είχε κάνει και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού. Σύμφωνα με την αρχική απόφαση, θα δινόταν στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Τελικά, όμως, φαίνεται ότι θα υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση και το έργο θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2018, αφού προγραμματίζεται να ακολουθηθεί χρονοβόρα διαγωνιστική διαδικασία.

Όπως ξέρετε, στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε πάντα να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Πέρα από την κριτική, καταθέτουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ζητάμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο αλλά να ακολουθήσει άμεσα το ευέλικτο πλαίσιο που προβλέπεται για τις φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, το άρθρο 25 του ΠΔ 60/2007 και το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, που επιτρέπουν μέσω «fast track» διαδικασίας να συναφθούν συμβάσεις με διαδικασία διαπραγμάτευσης, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης. Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τη γραφειοκρατία!»

kostas karamanlis sinenteuksi agrinio

 

karamanlis dimarxeio agriniou

Νίκος Χουντής: «Αποικιοκρατική η σύμβαση με τη Fraport για το Αεροδρόμιο του Ακτίου» (ΗΧΗΤΙΚΟ)