Τι δηλώνουν οι βουλευτές του νομού

Εκλογές 2015 Αιτωλοακαρνανία

Τι δηλώνουν οι βουλευτές του νομού

Μετά τον σχηματισμό της νέας βουλής και τον ορισμό των βουλευτών σύμφωνα με την λαϊκή βούληση οι νέοι (και παλιοί) εκπρόσωποι της Αιτωλοακαρνανίας μιλάνε στην «Σ»

 

Μετά από μια εκλογική μάχη, που η έκβασή της άρχισε από νωρίς να διαφαίνεται στην Αιτωλοακαρνανία, ως φυσικό επακόλουθο, υπήρξαν διάφορα ντέρμπι μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων για την κατάκτηση της πολυπόθητης βουλευτικής έδρας. Από τα αποτελεσμάτα, οι 7 έδρες της Αιτωλοακαρνανίας «διανεμήθηκαν» από τους ψηφοφόρους της περιοχής με τον γνωστό πλέον τρόπο: Τις δύο έδρες της, με πολύ υψηλά ποσοστά, διατήρησε η Ν.Δ και οι κκ Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις δύο έδρες του, τις οποίες εκ νέου κατέλαβαν ο κ Γιώργος Βαρεμένος και η κα Μαρία Τριανταφύλλου, αν και κατά την διάρκεια της προεκλογικής μάχης αρκετές φορές φαινόταν ότι θα κερδίσει και μια επιπλέον έδρα, αυτή του Κ.Κ.Ε την οποία κράτησε τελικά ο κ Νίκος Μωραΐτης.  Οι δύο εναπομείναντες έδρες κερδήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον κ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τον κ Κώστα Μπαρμαρούση.

Η «Σ» ήρθε σε επαφή με όσους βουλευτές κατέστη εφικτό, αλλά και με τους επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων που «έβγαλαν» έδρα στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα δήλωσαν

Θανάσης Γαλατάς, γραμματέας νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ: «Το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά μεγάλη και ιστορική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός είπε όχι στην κινδυνολογία, στις πολιτικές της λιτότητας και είπε ένα μεγάλο ναι στην ελπίδα και την προοπτική. Οφείλουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις να τις κάνουμε πραγματικότητα, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ θεωρώ δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εφαρμογή του προγράμματός μας. Το μήνυμα των εκλογών ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει την συνεργασία με άλλες δυνάμεις για την αλλαγή της αρχιτεκτονική της Ε.Ε. και της πολιτική της λιτότητας».

Βαρεμένος Γιώργος, επανεκλεγείς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συμπατριώτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Το έχουν καταλάβει ότι είμαι ένας από αυτούς, όπως και εγώ έχω καταλάβει ότι η ευθύνη είναι μεγάλη. Υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ. Σφίγγω του καθενός το χέρι ξεχωριστά και τον ευχαριστώ. Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, η Αιτωλ/νία μπορεί να ελπίζει».

Τριανταφύλλου Μαρία επανεκλεγείς βουλευτής «Δώσαμε μια μάχη, όχι μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως ελληνικός λαός για να ανακτήσουμε τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Πετύχαμε μια καθαρή νίκη και τώρα αναλαμβάνουμε την ευθύνη, την υποχρέωση, ως κυβέρνηση του λαού, να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον προγραμματισμό μας και κυρίως από τις ανάγκες της χώρας μας. Η καινούργια κυβέρνηση και με την στήριξη του λαού θα περπατήσει ένα δρόμο για την επανάκτηση της εργασίας, για να μείνουν τα νιάτα μας στη χώρα μας, για να διασώσουμε τις δομές που τόσα χρόνια καταστράφηκαν. Κανένας και τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει έναν αποφασισμένο λαό να περπατήσει τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας. Ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια θα είναι νικηφόρος. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν πήρε τελικά την αυτοδυναμία, δείχνει ότι το πολιτικό μνημονικό σύστημα τιμωρήθηκε σκληρά. Ο λαός δεν δίνει μόνο διαπραγματευτική δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντολή να παραμερίσει αποφασιστικά συμβιβασμούς , να μην γίνει όμηρος κανενός κατεστημένου και να φέρει την ελπίδα στη χώρα»

Σύρρος Κώστας Πρόεδρος νομαρχιακής Ν.Δ «Οι έλληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα είναι στο τιμόνι της χώρας για τα επόμενα 4χρόνια. Τη λαϊκή αυτή βούληση οφείλουμε να την σεβαστούμε όλοι. Η νέα κυβέρνηση δικαιούται ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να παρουσιάσει και να εφαρμόσει το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Με αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό κεκτημένο και σαφή προσανατολισμό στην Ε.Ε ο κ Τσίπρας οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Η Ν.Δ με βάρη το τίμημα προχώρησε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που κρίθηκε ότι ήταν αναγκαίες για να κρατήσουν τη χώρα μακριά από τη χρεοκοπία. Το έργο αυτό, δυστυχώς, διακόπηκε βίαια από την αντιπολίτευση η οποία τώρα καλείται να διαχειριστεί την κρίση με τον δικό της τρόπο, όπως τον πρότεινε προεκλογικά . Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση με σύνεση, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια να κρατηθεί μακριά από πειραματισμούς , για το καλό της χώρας και των ελλήνων»

Μάριος Σαλμάς, επανεκλεγείς βουλευτής Ν.Δ.: «Ευχαριστώ πολύ τους συμπολίτες μου»

Καραγκούνης Κώστας επανεκλεγείς βουλευτής «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον λαό της Αιτωλοακαρνανίας, που για ακόμη μια φορά με εξέλεξε για να εκπροσωπήσω τον νομό και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά. Θα προσπαθήσω με όλος μου τις δυνάμεις, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές, να εκπροσωπήσω τις Αιτωλοακαρνάνησες και τους Αιτωλοακαρνάνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα το συμφέρων του τόπου μου. Υπήρξε ένα αποτέλεσμα μη ευχάριστο για την παράταξη της Ν.Δ, γιατί αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια πολύ δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις στη λογική της σταθερότητας της χώρας και της δυνατότητας να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Η παράταξη, έχασε από το 2012 σε απόλυτους αριθμούς 100.000 ψηφοφόρους, παρέμεινε όμως ακλόνητη, δυνατή και εγγυήτρια για το μέλλον της χώρας»

Χρήστος Κωστακόπουλος, γραμματέας νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ: «Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ τους είπαμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας, οι οποίες εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν τους έπεισαν. Από εκεί και πέρα ευχόμαστε την επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αφορά την χώρα και τους πολίτες της κάθε έναν ξεχωριστά. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα στηρίξουμε αυτά που γίνονται για το καλό της χώρας και δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αντιπολίτευση τύπου αγανακτισμένων ή εκφράσεων προδοτών»Χρήστος Κωστακόπουλος, γραμματέας νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ: «Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ τους είπαμε τις προτάσεις και τις απόψεις μας, οι οποίες εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν τους έπεισαν. Από εκεί και πέρα ευχόμαστε την επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αφορά την χώρα και τους πολίτες της κάθε έναν ξεχωριστά. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα στηρίξουμε αυτά που γίνονται για το καλό της χώρας και δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε αντιπολίτευση τύπου αγανακτισμένων ή εκφράσεων προδοτών»

(Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ Δημήτρη Κωνστανόπουλο χωρίς αποτέλεσμα τελικά)  

 

Πέννυ Τριάντη, γραμματέας νομαρχιακής ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα με αισιοδοξία. Καταγράφεται και στο νομό και πανελλαδικά τάση επανασυσπείρωσης στους νέους και στους εργαζομένους. Θα παλέψουμε ώστε η ψήφος στο ΚΚΕ να εκφράζει τον κόσμο και ιδιαίτερα τους αγώνες του αυτό το διάστημα, που τα λαϊκά προβλήματα είναι πολύ οξυμένα».

Νίκος Μωραΐτης, επανεκλεγείς βουλευτής ΚΚΕ: «Θέλω να χαιρετίσουμε τους χιλιάδες εργαζομένους, φτωχούς, αγρότες και νεολαίους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και στον νομό μας. Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμένα εργατικά και λαϊκά προβλήματα και την Αιτωλ/νία. Θα δώσει τη μάχη στην Βουλή, με προτάσεις νόμου και άλλες πρωτοβουλίες, και θα δώσει μάχη και στους χώρους δουλειάς για να εμποδίσουμε και να αποκαλύψουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται».

Κων/νος Χονδρός