Για τις 7 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη των ανήλικων μαθητών για την ρίψη ναφθαλίνης σε σχολεία του Αγρινίου

Για τις 7 Νοεμβρίου διεκόπη η πολύκροτη δίκη των 14 ανηλίκων μαθητών που είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχαν κάνει άνω κάτω την εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου, ρίχνοντας ναφθαλίνη σε σχολεία της πόλης. Μία υπόθεση η οποία είχε προκαλέσει πανελλήνιο σάλο καθώς δυο ανήλικες μαθήτριες γυμνασίου, 13 και 14 ετών, είχαν παρουσιάσει συμπτώματα έντονης δυσφορίας από την εισπνοή ναφθαλίνης και είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπως και μία καθαρίστρια. Συμβάντα που είχε αποκαλύψει το sinidisi.gr.

Η δίκη των 14 κατηγορούμενων ανήλικων μαθητών συνεχίστηκε σήμερα στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, έχοντας ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο. Η συνέχεια είχε δοθεί μετά από αναβολή για τις 2 Οκτωβρίου, για να διακοπεί για τις 10 Οκτωβρίου, όταν τότε διεκόπη για σήμερα και να οδηγηθεί σε μία ακόμη διακοπή, αυτή τη φορά για την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι σε βάρος των 14 ανηλίκων υπάρχουν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη οικιακής ειρήνης. Οι ανήλικοι, ηλικίας από 13 μέχρι 17 ετών, ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα. Οι δράστες από τις 21/09/2017 έως και την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης. Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι μεταξύ αυτών δύο Ρομά και ένας Αλβανός.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου μάλιστα στην έρευνά τους τον Οκτώβριο του 2017, βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης και την είχαν κρύψει οι ανήλικοι μέσα σε φρεάτιο.

Με συμμετοχή Μαυραγάνη η παρέμβαση ΠΟΑΣΥ και Ενώσεων στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το προσφυγικό (ΦΩΤΟ)