Διέρρηξαν παιδικό σταθμό

Αναζητούνται οι δράστες

Αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και τρόφιμα από τον 8ο παιδικό σταθμό Αγρινίου
Τον 8ο δημοτικό παιδικό σταθμό στον Αη-Γιάννη Ρηγανά Αγρινίου έβαλαν στόχο διαρρήκτες, οι οποίοι μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποίησαν οργανωμένη επιδρομή με σκοπό να λεηλατήσουν ό,τι μπορούσαν. Παραβιάζοντας την πόρτα της κουζίνας αλλά και την πόρτα της υπόγειας αποθήκης, εισήλθαν μέσα στον παιδικό σταθμό αναζητώντας τη λεία τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν μια τηλεόραση, ένα DVD και διάφορα μικροαντικείμενα, όπως μπαλαντέζες και καλώδια. Φαίνεται όμως πως οι δράστες ήταν πεινασμένοι, αφού από την κουζίνα αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων και την μπουκάλα με το λάδι.

Η πρώτη εντύπωση που επικρατεί είναι ότι οι άγνωστοι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι, καθώς γνώριζαν ότι ο παιδικός σταθμός διέθετε σύστημα συναγερμού και πριν εισβάλλουν στο χώρο «έκοψαν» την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μπορέσουν να δράσουν ανενόχλητοι. Σύμμαχός τους και η τοποθεσία που βρίσκεται ο παιδικός σταθμός, αφού το σημείο είναι σχετικά απομονωμένο με ελάχιστα σπίτια να βρίσκονται περιμετρικά.
Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του παιδικού σταθμού όταν άνοιξαν την κεντρική είσοδο το πρωί της Δευτέρας. Ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, ενώ την Δευτέρα ο σταθμός έμεινε κλειστός για τους μικρούς μαθητές. Η αστυνομικοί της σήμανσης αναζήτησαν πιθανά ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δράστες, εντοπίζοντας κάποια ύποπτα αποτυπώματα τα οποία εξετάζονται. Άγνωστος παραμένει επίσης ο ακριβής χρόνος δράστης των διαρρηκτών, καθώς ο παιδικός σταθμός ήταν κλειστός κατά το Σαββατοκύριακο και η διάρρηξη διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας.Πέρα όμως από τα κλεμμένα είδη και τις ζημιές στις δύο εισόδους, οι δράστες έφυγαν χωρίς να προκαλέσουν άλλες φθορές. Όταν όμως άνοιξαν οι πόρτες του παιδικού σταθμού, οι νηπιαγωγοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε μια πολύ άσχημη μυρωδιά σε όλο τον χώρο. Κάλεσαν μάλιστα κάποιον για να κάνει απολύμανση, χωρίς όμως να μπορέσουν να εντοπίσουν την εστία και το αίτιο της μυρωδιάς αυτής. Καλού-κακού όμως όλος ο χώρος απολυμάνθηκε με χρήση χλωρίνης, ώστε να είναι ασφαλής για τα παιδιά τα οποία σήμερα θα επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες.Σύμφωνα με την υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγρινίου, Μαρία Γαλαζούλα, αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που παιδικός σταθμός γίνεται στόχος διαρρηκτών. Στο πρόσφατο παρελθόν, άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να εισβάλουν στον παιδικό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου και στον 4ο παιδικό σταθμό που βρίσκεται στα Αη Βασιλιώτικα. Και στις δύο περιπτώσεις όμως είχε σημάνει ο συναγερμός που έχει τοποθετηθεί εκεί από τον δήμο και οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή. Όπως φαίνεται όμως έμαθαν το μάθημά τους και αυτή την φορά ήταν καλύτερα οργανωμένοι.Η υπόθεση, όπως και οι προηγούμενες, όπως είναι φυσικό προβληματίζει γονείς, νηπιαγωγούς και υπεύθυνους και ερευνάται από την αστυνομία.
Κώστας Καρακώστας