Διαμαρτυρία των φοιτητών του Αγρινίου στην Πρυτανεία της Πάτρας – Επίθεση από φοιτητές τμημάτων της Πάτρας κατήγγειλε η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου (ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Πρυτανείας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησαν φοιτητές των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές του Αγρίνιου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών τους.

Από την πλευρά της πάντως η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου κατήγγειλε ότι δέχθηκε σωματική βία από φοιτητές στο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Νικόλαος Καραμάνος.

Τα μέλη της Συγκλήτου, όπως επισημαίνει η πρύτανις σε ανακοίνωσή της, αποφάσισαν να αναστείλουν την συνεδρίαση. Εξερχόμενη από το χώρο της συνεδρίασης η κ. Κυριαζοπούλου υπογραμμίζει οτι ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία στην ίδια και στον κ. Καραμάνο.

Η ανακοίνωση της Πρυτάνεως

«Σήμερα, 14 Απριλίου 2016, υπήρξε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Προσήλθαν φοιτητικοί σύλλογοι από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται στο Αγρίνιο, προκειμένου να ενημερώσουν τη Σύγκλητο για τα δίκαια αιτήματά τους. Συγχρόνως, παρευρέθησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων Τμημάτων της Πάτρας, οι οποίοι προκάλεσαν ένταση.

Μετά την απόφαση αναστολής συνεδρίασης της Συγκλήτου από την Πρύτανι, ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία κατ’ αρχάς στην Πρύτανι και στον Αναπληρωτή Πρυτάνεως κ. Νικόλαο Καραμάνο και στη συνέχεια εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να εξέλθουν.

Η Πρύτανις έχει αποδεχθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ που βρίσκονται στο Αγρίνιο και τονίζει, για πολλοστή φορά προς όλους, ότι επείγει να διευθετηθεί το Ακαδημαϊκό ζήτημα του Αγρινίου στην προοπτική των αποφάσεων της Συγκλήτου. Όμως, καταγγέλλουμε τη βία, λεκτική και σωματική, από όπου και αν προέρχεται. Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Αγρίνιο, μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητήσουμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, που είναι ενήμερη επί του θέματος, σε συμφωνημένη συνάντησή μας στο Υπουργείο».

panpano