Διαμαρτύρονται οι δάσκαλοι του Μεσολογγίου

Διαμαρτυρία για θέματα που αφορούν την Α΄ βάθμια εκπαίδευση έκαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων Μεσολογγίου «Κωστής Παλαμάς».

Σήμερα γίνεται μια πανελλαδική διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα. Επειδή όμως από την πλευρά του Μεσολογγίου δεν υπήρξε αρκετή συμμετοχή ώστε να μισθωθεί λεωφορείο για την μετακίνηση στην Αθήνα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο της Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργείο.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).

Μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών άμεσα. Μείωση του αριθμού των νηπίων (σε 1:15) και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.

Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

daskaloi-mesologgi

aixmi-news.gr

Πληρωμή βιολογικής κτηνοτροφίας στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας