ΔΕΥΑ Αγρινίου: Έργο πνοής για την ύδρευση της Μακρυνείας – ΗΧΗΤΙΚΟ

Προς δημοπράτηση το έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού της περιοχής – Λεπτομέρειες από τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης Μίμη Σκορδόπουλο

Στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων επάρκειας νερού σε περιοχές της Μακρυνείας, προχωρά η ΔΕΥΑ Αγρινίου. Όπως έκανε γνωστά με ανακοίνωσή της, τα περιορισμένης έκτασης προβλήματα επάρκειας νερού που εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Μακρυνεία, αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή από τα συνεργεία της υπηρεσίας που βρίσκονται επί τόπου. Στόχος η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των δικτύων υδροδότησης προχωρώντας και σε σφράγιση – κατάργηση παροχών οι οποίες χρησιμοποιούνται για άρδευση.

Για την ομαλοποίηση της υδροδότησης πρέπει οι καταναλωτές να μην σπαταλούν άσκοπα το νερό του δικτύου ύδρευσης, καθώς αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται για τις οικιακές τους ανάγκες και όχι για την άρδευση καλλιεργειών και κήπων. Αν διαπιστωθεί από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑ άλλη χρήση πέραν της ύδρευσης τότε επιβάλλονται κυρώσεις.

Παράλληλα, μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή του Νίκου Αγγελόπουλου «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος, ανακοίνωσε ένα έργο πνοής για την Μακρυνεία, που είναι θέμα χρόνου να πάρει σάρκα και οστά.

«Θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση μεγάλου τμήματος του κεντρικού αγωγού της Μακρυνείας, με αγωγό νέου υλικού. Στόχος μας είναι να εξαλείψουμε τα προβλήματα που παρατηρούνται. Το έργο βαίνει προς δημοπράτηση. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ο προϋπολογισμός του φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Είναι θέμα χρόνου να δημοπρατηθεί. Την ίδια στιγμή πραγματοποιούμε αναβαθμίσεις στα κατά τόπους αντλιοστάσια. Είμαστε παρόντες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών» δήλωσε ο Μίμης Σκορδόπουλος.