Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες

Σήμερα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις των συντονιστικώ ν επιτροπών των μπλόκων της Αιτ/νιας για να επανακαθορίσουν την στάση τους

Στις επάλξεις βρίσκονται

οι αγρότες της Αιτ/νιας, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που βγήκαν στους δρόμους. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο χρόνος περνάει φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αφού συντονίζονται καλύτερα και ενισχύουν τα μπλόκα τους!

Στην Αιτ/νια, χθες το μπλόκο του Ξηροπηγάδου, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας και αποτελείται από αγρότες και κτηνοτρόφους της Ναυπάκτου και της Δωρίδας έκλεισε τον δρόμο από τα 12.00 έως και τις 3.00 το μεσημέρι.

Στο μπλόκο του Ευήνου σήμερα δεν αναμένεται αποκλεισμός του δρόμου, ενώ χθες τον έκλεισαν από τις 6.00 έως και τις 9.00 το βράδυ. Στο Κεφαλόβρυσο, χθες λόγω των μετακινήσεων για τα συλλαλητήρια της υγείας στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι άλλαξαν το πρόγραμμά τους και έκλεισαν τον δρόμο μεταξύ 3.00 το μεσημέρι μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Επίσης, αξίζει

να σημειωθεί

ότι οι αγρότες του Κεφαλοβρύσου παρέστησαν με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο στο Μεσολόγγι!

Στο μπλόκο του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας χθες ακολούθησαν το πρόγραμμά τους, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να καθορίσουν την στάση τους τόσο για σήμερα, όσο και για τις επόμενες μέρες. Στον Μύτικα το μπλόκο συνεχώς και αυξάνεται. Τα τρακτέρ που βρίσκονται στο σημείο ξεπέρασαν τα 50, ενώ σήμερα έχουν αποφασίσει να κλείσουν τον δρόμο από τις 12.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Όλα τα μπλόκα του

νομού, σήμερα αναμένεται να επανακαθορίσουν την στάση τους για να κλιμακώσουν ή μη τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη να συντονιστούν όλα τα μπλόκα μαζί, ώστε να κλείνουν τους δρόμους τις ίδιες ώρες, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει ξεκαθαρίσει. Ένας επιπλέον σημαντικός παράγοντας που απασχολεί τους αγρότες είναι η έκθεση της agrotika!

Ζητούμενο είναι πως θα επιτύχουν να διατηρήσουν τα μπλόκα τους, στα οποία ίσως αυξήσουν τις ώρες που θα είναι κλειστοί οι δρόμοι, αλλά και πως θα μπορούν οι πολίτες να επισκεφτούν την έκθεση. Βέβαια, μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτούς έχει να συνεχίσουν τον αγώνα τους στέλνοντας μήνυμα ενότητας και μαχητικότητας.

xondros1