Δεν ήταν εύκολη η νίκη

Όλοι σχεδόν διαπίστωσαν πως αν ο Παναιτωλικός το πίστευε όσο έπρεπε –  όσο η περιορισμένη ικανότητα του ΠΑΟΚ το επέτρεπε –  θα είχε φύγει νικητής από την Τούμπα για δεύτερη συνεχόμενη σαιζόν.
Ωστόσο αυτή η διαπίστωση έρχεται μετά την αναμέτρηση και εκ του ασφαλούς, ακόμα και στους κόλπους της ομάδας. Εάν θυμηθούμε τις παραμέτρους πριν απ’ την τέλεσή της, ήταν διαφορετικές. Μια νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν δυνατόν να επαναφέρει την καταρρακωμένη αυτοπεποίθηση σε πολύ υψηλά επίπεδα, υπήρχαν απουσίες και πρώτο μέλημα ήταν – μοιραία- η αποφυγή μιας ήττας και πιθανότατα «βαριάς».
Εξάλλου ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει χάσει πολύ έδαφος, προηγήθηκε μια γκέλα ολκής με τον Πανθρακικό  κι όλοι περίμεναν έναν ΠΑΟΚ που να… τρώει σίδερα, μάλιστα με τον φημισμένο Μπερμπάτοφ στην ενδεκάδα του.
Μην ξεχνάμε ακόμα πως η υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν απέχει και πολύ από την απροσεξία… που δεν θέλει και πολύ να την πληρώσει άσχημα μια ομάδα μέσα στην Τούμπα.
Τέλος οι νίκες σε τέτοια ματς θέλουν και τύχη, θέλουν τις ευνοϊκές συγκυρίες, όπως πέρσι που στο πρώτο γκολ η μπάλα έκανε το χατήρι του Άλβες στο πέναλτυ και στο δεύτερο που το διώξιμο του Γοδόι έγινε  ασίστ! Κάτι που δεν συνέβη στην καθοριστική φάση με τον Πάουλο.
papaioannou