Δ. Μακρής: «Τα πρόσωπα πρέπει να αλλάζουν όταν δεν είναι χρήσιμα»

Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας

Συνέντευξη για τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παραχώρησε στη «Σ» ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με την Χρυσή Αυγή Δημήτρης Μακρής, μιλώντας ταυτόχρονα για το προφίλ της υποψηφιότητάς του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μακρή.

1) Κύριε Μακρή έχετε περιοδεύσει απ’ άκρη σ’ άκρη την Αιτωλοακαρνανία. Ποια γεύση σας αφήνει η προεκλογική περίοδος αναφορικά με τα ζητήματα που σας θέτουν οι πολίτες;

Περιόδευσα στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Εκεί συνάντησα ανθρώπους με έντονα τα στοιχειά της απογοήτευσης, της αγανάκτησης και του θυμού. Όμως είναι ενημερωμένοι και υποψιασμένοι πλέον για όλες τις διεργασίες που γίνονται προς εξαγορά της «καρέκλας». Αντιλαμβάνονται την έλλειψη της ουσίας και κουράστηκαν από παροχολογίες. Η γεύση που μου άφησαν οι επαφές μου αυτές είναι πως τα πρόσωπα πρέπει να αλλάζουν όταν δεν είναι χρήσιμα. Θέλουν ανανέωση και αντίσταση.

2) Ποια είναι τα ζητήματα που θα θέσετε ως πρώτη προτεραιότητα για το νομό μας σε περίπτωση που εκλεγείτε βουλευτής;

Προτεραιότητά μου είναι η στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας όπως και η τουριστική, πολιτισμική και αρχαιολογική αξιοποίηση του νομού.

Ειδικότερα:

Σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Ίδρυση αυτόνομης πανεπιστημιακής κοινότητας

Αναβάθμιση των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων.

Στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με φορολογικές ελαφρύνσεις, προγράμματα νέων αγροτών, ενίσχυση των ιχθυοκαλλιεργειών, αύξηση της βιολογικής αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Αναβάθμιση του Αεροδρομίου του Ακτίου, ανάπλαση του λιμένος του Πλατυγιαλίου, δημιουργία μαρίνων, αξιοποίηση της Τριχωνίδας και των παράκτιων ζωνών, προωθώντας την τουριστική ανάπτυξη, όπως επίσης και την δημιουργία ιαματικού και θρησκευτικού τουρισμού δίνοντας έμφαση στην αγροτική οδοποιία.

Βάση για μένα είναι η αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη, ο τουρισμός, η υγεία και η παιδεία.

3) Με βάση την εκλογική καταγραφή στις πρόσφατες ευρωεκλογές αλλά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Σας φοβίζει το γεγονός αυτό;

Όχι, καθόλου δεν μας φοβίζει δεδομένου ότι τα ποσοστά μετακινήθηκαν στον Βελόπουλο, γιατί πλάσαρε έναν νεοφιλελευθερισμό μέσα σε ένα πιο light περιτύλιγμα.

Δεν σημαίνει όμως ότι είμαστε ικανοποιημένοι και εφησυχασμένοι.

Στις εκλογές αυτές είμαστε συσπειρωμένοι γιατί όπως είπε και ο αρχηγός μας, ότι δεν μας καταστρέφει μας κάνει περισσότερο δυνατούς.

4) Σε ποιους απευθύνεστε στις εκλογές; Γιατί σταυρό στον Δημήτρη Μακρή;

Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες του νομού, σε όλους όσους αγαπούν και νοιάζονται για μια ορθόδοξη και ολόκληρη Ελλάδα.

Απευθύνομαι σε αυτούς που θέλουν νέους ανθρώπους στη βουλή με ανανεωμένη δυναμική, ικανούς να αγωνιστούν για την Αιτωλοακαρνανία.

Ζητώ την ψηφο των συμπατριωτών μου, τον σταυρό όπως λέτε γιατί είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που γνωρίζω τα προβλήματα της καθημερινότητας, έχω την εμπειρία λόγω της ενασχόλησής μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, τη γνώση, τον ενθουσιασμό και τη διάθεση να διεκδικήσω μέσα από τη βουλή ένα καλύτερο αύριο για την Αιτωλοακαρνανία.

Και το βασικότερο αγαπώ τον τόπο μου και έχω την τόλμη και τη δύναμη να παλέψω για τα συμφέροντά του.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Μες στο κάμα η Φώφη στο Αγρίνιο