ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΧρυσούλα Τασολάμπρου: H Ελληνίδα εντεταλμένη πολιτισμού στη Σκανδιναβία

Χρυσούλα Τασολάμπρου: H Ελληνίδα εντεταλμένη πολιτισμού στη Σκανδιναβία

Χρυσούλα Τασολάμπρου: H Ελληνίδα εντεταλμένη πολιτισμού στη Σκανδιναβία

Σε μια σειρά εκδηλώσεων παρευρέθηκε καλεσμένη η Χρυσούλα Τασολάμπρου στη Στοκχόλμη ως Εντεταλμένη Πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου παρουσίασε το βιβλίο της “Ελλήνων Ηχοχρώμα, Σαρακατσάνικα τραγούδια σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία” στο Λύκειο των Ελληνίδων της Στοκχόλμης. Το βιβλίο είναι καταχωρημένο στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO για τη συμβολή του στον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ η ίδια η συγγραφέας είναι η πρώτη γυναίκα συγγραφέας κειμένων σε βυζαντινή μουσική σημειογραφία.

Το Σαββατοκύριακο η Χρυσούλα Τασολάμπρου ήταν επίσημη προσκεκλημένη στους εορτασμούς της 50ετηρίδος από της ιδρύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, τους οποίους τίμησε με την παρουσία Του, η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την “1η Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ι.Μ. Σουηδίας”, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, τα εγκαίνια του Μουσείου Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, Βιβλιοθήκης, Κειμηλιαρχείου, νέων γραφείων εφημερίων και παιδικής χαράς

και δεξίωση προς τιμήν της Α. Θ. Παναγιότητος και της Συνοδείας Της, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού.

Η κ. Τασολάμπρου με σταθερά βήματα τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να πρεσβεύει τον Ελληνικό πολιτισμό με τη δυναμική της παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας.

 

Ο Θ. Παπαθανάσης για την ανάκληση παρτίδων του Zantac και των γενοσήμων του (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →