Αξιοπιστία και Προοπτική για τον Δήμο Θέρμου: «Χάνονται συνεχώς οι ευκαιρίες για τον Δήμο»

Η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Θέρμου «Αξιοπιστία και Προοπτική» του Θεόδωρου Κασόλα εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

Τρεισήμισι χρόνια διοίκησης από τον κ. Κωνσταντάρα και οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά την άλλη όπως το νερό.

  1. Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» δεν χρηματοδοτήθηκε ο δήμος, λόγω….. λαθών της δημοτικής αρχής.
  2. Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» της Περιφέρειας για την ύδρευση, συνολικού ύψους πάνω από 16 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Θέρμου ….. δεν συμπεριλαμβάνεται στους τελικούς δικαιούχους.
  3. Στους δικαιούχους για την εξόφληση υποχρεώσεων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής από τα χρηματικά διαθέσιμα του προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), ο Δήμος Θέρμου ….. δεν περιλαμβάνεται, παρότι του υπεδείχθη η υποβολή σχετικού αιτήματος.
  4. Στις αρχές Ιουνίου 2017 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε ανοιχτή διαβούλευση με τους Δημάρχους, για την προετοιμασία των Δήμων σχετικά με την υποβολή προτάσεων έργων, για ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, στο πλαίσιο της Δράσης «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Συμμετείχαν από την Αιτωλ/νία εκπρόσωποι των Δήμων της Ι.Π. Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας κ.λπ. ο Δήμος Θέρμου ……… ήταν απών. Στο Δ.Σ. του Ιουνίου 2017, ρωτήσαμε γιατί δεν συμμετείχε ο Δήμος Θέρμου σ’ αυτή την πολύ σημαντική για το Δήμο μας διαβούλευση, αλλά απάντηση πειστική δεν πήραμε.

Με πρόσκλησή της στις 7/8/2017, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) καλούσε όλους τους Δήμους της να υποβάλλον προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό 100% στο πλαίσιο του Μέτρου 4, Υπομέτρου 3, Δράση 4. «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του ΠΑΑ 2014-2020. Τα διαθέσιμα κονδύλια είναι της τάξης των 4.100.000 €.

Ενδεικτικά το πεδίο εφαρμογής της δράσης, περιλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή έργων πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφική εκμετάλλευση, με υποχρεωτική την ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση και γεωγραφική περιοχή παρέμβασης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε ζητηθείσες εξηγήσεις στο Δ.Σ. της 17/11/2017 η δημοτική αρχή ψέλλισε δικαιολογίες.

Τελικά ο δήμος δεν υπέβαλε πρόταση και άλλη μια ευκαιρία χάθηκε.

Συμμετοχή της «Ηλιαχτίδας» στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία