«Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου» της Ελένης Πριοβόλου στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Την Πέμπτη 8/3/2018 το σχολείο μας φιλοξένησε τη διακεκριμένη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου η οποία πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα: «Η αξία του λογοτεχνικού βιβλίου»

Ο λόγος, το ύφος – ήθος, η   ευγένειά της, ο σεβασμός και η παιδαγωγική αγάπη της προς τους μαθητές έγιναν  άμεσα αισθητά  και καθήλωσαν το κοινό της Α τάξης, δίνοντας τα προσδοκώμενα μηνύματα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού για τη λογοτεχνία.

Ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος που επακολούθησε με τους μαθητές ήταν φυσική συνέπεια. Αξιοσημείωτος ο τρόπος που μας συστήθηκε τιμώντας ιδιαίτερα το γενέθλιο τόπο της και τη γλώσσα.

«Είμαι η Ελένη Πριοβόλου, γεννημένη στο Αγγελόκαστρο Αιτωλίας, στο Κάστρο των Αγγέλων, όπου και έζησα μέχρι τα 18 μου θρεμμένη με τους μύθους και τα παραμύθια της γενέθλιας γης». Έτσι μας συστήθηκε η συγγραφέας. «Από πολύ νωρίς βρήκα καταφύγιο στις λέξεις. Εκεί ξεσπούσα τους φόβους μου, τις αναζητήσεις, τα οράματά μου. Αυτές με προστάτεψαν από την πεζή καθημερινότητα»

Η πορεία της μέσα στον κόσμο των λέξεων και των εικόνων είναι ιδιαίτερη, γράφοντας παραμύθια και όνειρα για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας ευαισθησία, προβληματισμό, διέξοδο, εξέλιξη και ψυχαγωγία. Την ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή της στο σχολείο μας.

Οδηγίες για προφύλαξη από τα κουνούπια από τον Δήμο Αγρινίου