Αύξηση θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Θέρμου

Αύξηση θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Θέρμου. Η κατανομή θέσεων  Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Θέρμου  από 16 θέσεις το 2015  , ανήλθαν  στην φετινή κατανομή  στις 70 θέσεις χάρη  στις συντονισμένες προσπάθειες  της δημοτικής αρχής  και του Δημάρχου .

Η τελευταία αύξηση  κατά 20 θέσεις   για το έτος 2018  από  50 θέσεις  το 2017 , ήταν το  αποτέλεσμα  εγκαίρου αιτήματος  προς την Γενική Γραμματεία  Διαχείρισης  Κοινωνικών και Άλλων Πόρων  με  το υπ’αρ. πρωτ. 1795/19-3-2018  εγγράφου του δημάρχου  Σπυρίδωνα Κωνσταντάρα  με το οποίο αιτούνταν : «… Σας ενημερώνουμε  ότι ο δήμος Θέρμου  ανήκει  στους μικρούς Ορεινούς  Δήμους με μεγάλες ανάγκες , καθόσον  δεν έχει αυτοτελή  Τεχνική Υπηρεσία και αδυνατεί  να εκτελέσει  έργα δι’αυτεπιστασίας και να προβεί  σε συντήρηση κοινοχρήστων  χωρών  πλατειών  και Παιδικών Χαρών. Παρακαλούμε όπως εκτιμήσετε  την δυνατότητα επιπλέον  ενίσχυσης  του Δήμου μας με 20 θέσεις Εργατών Γενικών Καθηκόντων  ώστε στην τελική κατανομή  σας να έχουμε 70 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας…» .

Το αίτημα αυτό  του Δήμου  συζητήθηκε  επίσης στην συνάντηση  του Δημάρχου  με την Υπουργό Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου  στην διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στην Πάτρα .

Ως δημοτική αρχή  δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση  της απασχόλησης  και της κοινωνικής προστασίας των πολιτών  μέσα από διάφορες δράσεις και δομές .

Παναιτωλικός: Προς την έξοδο ο Μύγας