Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση: Αυστηροί τόνοι με ευθείες και πλάγιες βολές

«”Σύνθημά” μας η ελευθερία της επιλογής», είναι η επικεφαλίδα της ανακοίνωσης από την Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση, μια ανακοίνωση που μάλλον εκδόθηκε… εκτός προγράμματος. Όπως φαίνεται αιτία υπήρξε ένα γεγονός το οποίο αναφέραμε πριν μερικές μέρες και αφορά την άρνηση του Βασίλη Γκρέκα ότι υπέγραψε την προηγούμενη ανακοίνωση. Η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση γίνεται αυστηρή με τους τρόπους που τον οδήγησαν σ’ αυτόν τον ισχυρισμό και παράλληλα, όπως διαπιστώνουμε, τον αντικατέστησε με ένα πολύ μεγάλο όνομα του ποδοσφαίρου, τον παλαίμαχο του Παναιτωλικού και επί πολλά χρόνια προπονητή, Γιώργο Παππά (φωτο).

Οι δικές μας πληροφορίες – όπως είχαμε γράψει – αναφέρουν ότι ο τερματοφύλακας της Ματαράγκας, Βασίλης Γκρέκας, απειλήθηκε με τιμωρία από την ΕΠΣΝΑ (καθώς και η ομάδα του) επειδή τοποθετήθηκε το όνομά του στην προηγούμενη ανακοίνωση και το διέψευσε άρον – άρον. Προφανέστατα αυτό το γεγονός θίγει και η ανακοίνωση από την Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση χρησιμοποιώντας μάλιστα τον ίδιο όρο (δήλωση μετανοίας), θέτοντας το ζήτημα ευρύτερα και καυτηριάζοντας αυτή την πρακτική.

Η νέα ανακοίνωση εξηγεί ξανά την στάση αναμονής της Κίνησης για την σαιζόν που πέρασε και μάλιστα στο τέλος αφήνει κι άλλες αιχμές τόσο για δημόσιες τοποθετήσεις προσώπων, όσο και για την φιλοσοφία της ΕΠΣΝΑ. Επίσης στο κείμενο αναφέρονται λέξεις όπως «ξεπεσμός», «εκβιασμοί», «ανυπαρξία», «πισωγύρισμα», «ύποπτο» για να στηλιτεύσουν πλαγίως πρόσωπα και πράγματα…

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

«Όταν πριν μερικές μέρες δημοσιοποιήσαμε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσαμε πως η «ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» θα είναι πάλι παρούσα με στόχο να σταθεί δίπλα στο δίκαιο των ομάδων και να συμβάλει – όσο το επιτρέπει η θέση μας – στην βελτίωση του ποδοσφαίρου, ξέραμε πως κάποιοι θα θορυβηθούν. Είναι εκείνοι οι οποίοι παραμένουν αδρανείς και παρά την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να πάνε μπροστά το ποδόσφαιρο το πάνε βήματα πίσω. Δεν ξέραμε, όμως, πως θα φανερώσουν και το καλά καλυμμένο πρόσωπό τους. Δεν χαιρόμαστε γι’ αυτόν το ξεπεσμό, αλλά δεν μπορούμε και να επιτρέψουμε να περνάνε έτσι πρακτικές που προσβάλουν όλον το ποδοσφαιρικό κόσμο.

Υπάρχει έστω κι ένας σοβαρός άνθρωπος που να πιστέψει ότι δεν έχουμε στελέχη για την Συντονιστική Επιτροπή; Άρα γιατί να παρατυπήσουμε; Με τύποις δηλώσεις μετανοίας δεν φτιάχνεται το ποδόσφαιρο κύριοι της ΕΠΣΝΑ.

Καλούμε τους ανθρώπους των ομάδων να δουν πόσο χαμηλά πέφτει κανείς για να γαντζωθεί από την εξουσία. Πόσο απροκάλυπτα ορισμένοι άνθρωποι προβαίνουν σε εκβιασμούς για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν από την δική τους ανυπαρξία. Εν τέλει τι καλό μπορεί να περιμένουμε από μια τέτοια ηθική;

Εμείς ξεκαθαρίσαμε την θέση μας μετά τις εκλογές και στην πρόσφατη ανακοίνωση. Δεν θέλαμε να γίνουμε «θηλιά στο λαιμό» εκείνων που οι περισσότερες ομάδες προτίμησαν στις περσινές εκλογές. Δώσαμε ένα εύλογο διάστημα, ένα χρονικό περιθώριο, μήπως η εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΣ μπορέσει απερίσπαστη να κάνει κάτι καλύτερο. Και αντί αυτού παρακολουθήσαμε ένα πισωγύρισμα σε μεθόδους και λογικές που οι ίδιες οι ομάδες αποτίναξαν από το ποδόσφαιρο το 2010. Αντί για κάτι καλύτερο κάθε χρόνο επιστρέφουμε περισσότερο στα παλιά και αποκηρυγμένα απ’ όλους μας.

Καλούμε τις ομάδες για μία ακόμα φορά να συμπορευτούμε και να παλέψουμε για να γίνει πιο ευχάριστη η καθημερινή ενασχόληση με το τοπικό ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με όσα έχουμε δει έως σήμερα η «ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» δεν είναι κρατητήριο για να κλειδώσει κάποιους μέσα και να αφήσει κάποιους άλλους απ’ έξω. Την τακτική αυτή την αφήνουμε αποκλειστικά για εκείνους που, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν, προσπαθούν να «μαντρώσουν» τους ανθρώπους που θα έπρεπε να υπηρετούν. Για μας υπάρχει μόνο η δημοκρατία και η ελευθερία όλων να επιλέγουν άφοβα ό,τι θεωρούν σωστό.

Όσο για τις «φωνές» που κατηγορούν εμάς για τα δεινά του τοπικού ποδοσφαίρου, παρότι το αντιδημοκρατικό καταστατικό δεν μας δίνει καμία αρμοδιότητα (άρα ούτε αυτονόητη ευθύνη), αντί να κατηγορούν αυτούς που έχουν τις τύχες του στα χέρια τους, μόνο ένα σκεπτόμαστε: αν δεν είναι ύποπτο, είναι σίγουρα κουτό».

Από την Συντονιστική Επιτροπή της
ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

1. Αλεξόπουλος Ιωάννης 6972 271 560
2. Γκουρνέλος Σοφοκλής 6947 322 770
3. Νάκας Παναγιώτης 6974 053 179
4. Παππάς Γεώργιος 6972292076
5. Σαράκης Χριστόφορος 6972 265 023
6. Στεργίου Παναγιώτης 6947 272 738
7. Χολέβας Νικόλαος 6973 346 043

Γιώργος Παπαϊωάννου