Όμηρος Νεοχωρίου: «Ψήφισαν» αμφότεροι εντοπιότητα

Μετά από δύο σαιζόν οι οποίες δε έφεραν άνοδο στην Γ΄Εθνική η Διοίκηση του Όμηρου Νεοχωρίου στρέφεται στην ανανέωση και τον «νέο άνεμο» στους κόλπους της ομάδας με στόχο ξανά τον πρωταθλητισμό. Ως εκ τούτου ήταν πολύ δύσκολη η παραμονή του Δημήτρη Θεοδοσίου στην θέση του προπονητή και επελέγη ένας Νεοχωρίτης τεχνικός, ο Γιώργος Ασπρογέρακας. Κι αυτός με την σειρά του προτίμησε την ομάδα του τόπου του, παρότι δεν έλειπαν προτάσεις από μεγαλύτερες Κατηγορίες.

Ήταν «γρίφος» προς… επίλυση η επιλογή των ανθρώπων του Ομήρου από την ώρα που η παραμονή Θεοδοσίου φαίνονταν όλο και πιο δύσκολη. Εύλογο το ερώτημα καθώς η ομάδα είχε στο «τιμόνι» έναν εκ των καλυτέρων της Αιτωλοακαρνανίας. Στο πρόσωπο του Γιώργου Ασπρογέρακα δόθηκε μια εύστοχη απάντηση στον… γρίφο, καθώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια διέπρεψε στο πρωτάθλημα της Αθήνας ως προπονητής και ειδικά στο Χαϊδάρι. Ο Ασπρογέρακας ήταν ένα «βήμα» από τη συνεργασία με την Καβάλα όπως είχαν αναφέρει πολλές ιστοσελίδες ανά την Ελλάδα και τελικά δεν προχώρησε για οικογενειακούς λόγους, ενώ είχε επίσης προτάσεις από άλλες ομάδες Γ΄Εθνικής, αλλά και Β΄Εθνικής κυρίως ως βοηθός.

Κι επειδή η σιγουριά είναι άγνωστη λέξη για τον προπονητή στη χώρα μας – με ό,τι αυτό συνεπάγεται και οικονομικά – αποδέχθηκε χωρίς πολλές σκέψεις την πρόταση που ήρθε από την γενέτειρά του. Ως προπονητής έχει δείξει μεγάλο έργο σε μικρές ηλικίες στον Αχελώο Νεοχωρίου (δικές του αποκαλύψεις ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Ταξιάρχης Φούντας) και κατά τις πληροφορίες ο Όμηρος στο εξής θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον νέο προπονητή του Ομήρου, ώστε να μας διατυπώσει τις σκέψεις του και την λογική του για τη συνέχεια. Είπε: «Με τον Όμηρο είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν και τώρα, μετά από καιρό, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την συνεργασία αυτή. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε κάτι καλό, υγειές, ανταγωνιστικό και ελκυστικό για την ομάδα και την περιφέρεια ευρύτερα.

Θα βασιστούμε σε παιδιά από την περιοχή με στόχο, φυσικά, τον πρωταθλητισμό. Σε δύο – τρία χρόνια να έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική σε όλους τους τομείς. Να οργανωθούμε και στις Ακαδημίες, διότι πρέπει η ομάδα να έχει παίκτες δικούς της και ακόμα να αναδεικνύει παίκτες που θα πηγαίνουν ψηλότερα, όπως ο Μπακάκης και ο Φούντας τα τελευταία χρόνια, παιδιά που είναι από την περιοχή μας και έμαθαν εδώ το ποδόσφαιρο».

Γιώργος Παπαϊωάννου