Α ΕΠΣΝΑ: Οι κινήσεις των «μεγάλων»

Ο Ιούνιος είναι συνήθως ο μήνας κατά τον οποίο απουσιάζει η έντονη δραστηριότητα των ερασιτεχνικών ομάδων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει πλήρης αδράνεια. Βέβαια σημειώνονται και μεταβολές στις Διοικήσεις, ωστόσο δεν είναι θεαματικές στις περισσότερες των περιπτώσεων. Οι ομάδες που προσβλέπουν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους προηγούνται χρονικά ως προς την εκ νέου δραστηριοποίησή τους, κάτι που σχεδόν επιβάλλεται όταν μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Για το νέο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΑ που μετά από χρόνια θα γίνει ξανά με 16 ομάδες εκείνες που θα έχουν υψηλές βλέψεις τη νέα σαιζόν είναι σχεδόν γνωστές από τώρα, λαμβανομένου υπόψιν ότι κάποιες ίσως δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν την δυναμικότητα που θα ήθελαν κι αυτό θα σημάνει περισσότερες πιθανότητες διάκρισης για κάποιες άλλες.

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας και ο Όμηρος Νεοχωρίου δείχνουν οι ομάδες με τα περισσότερα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσουν. Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι έχουν «συνοδοιπόρους» πολλούς φιλάθλους τους και συμπαγείς Διοικήσεις, αν και στον Όμηρο χθες το βράδυ έγινε η Γενική Συνέλευση κι από αύριο θα υπάρχουν περισσότερα νέα. Όπως αναφέραμε πρόσφατα στόχος είναι να στελεχώσουν το Δ.Σ. και νέα μέλη για να ακολουθήσει το θέμα του προπονητή. Πάντως είναι διάχυτη εντύπωση στους κόλπους της ομάδας, ότι το μπάτζετ που θα διατεθεί θα μπορέσει να συγκροτήσει αξιόλογο και ανταγωνιστικό ρόστερ.

Στην Ναύπακτο η δεύτερη χρονιά της Διοίκησης του Ντίνου Τσουκαλά αναμένεται ακόμα αποδοτικότερη. Ακόμα κι αν δεν τεθεί «φωναχτά» ο στόχος της ανόδου θα είναι σίγουρα η μοναδική επιδίωξη για την ομάδα του Αστέρα. Υπάρχει ήδη αξιόλογο ρόστερ, με την σημείωση ότι ίσως στερηθεί τους δύο κορυφαίους παίκτες του: τον Μάριο Βρουσάι και τον Γιώργο Θεοχάρη. Ο πρώτος είναι λογικό να «ανοίξει τα φτερά» του και η μεταπήδησή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται προ των «πυλών». Ο δεύτερος πρόκειται να κάνει την στρατιωτική του θητεία κι αν αυτό δεν τον στερήσει εντελώς απ’ την ομάδα, σίγουρα δεν θα του επιτρέψει να έχει την παρουσία της προηγούμενης σαιζόν. Οι διοικούντες από τη πλευρά τους κινούνται ήδη για την ενίσχυση στις μεταγραφές και κυρίως σε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα προκαλέσουν αίσθηση με την απόκτησή τους.

Μην ξεχνάμε την Α.Ε. Μεσολογγίου που ακόμα μετρά τις «πληγές» της σε αρκετά επίπεδα. Με την υπάρχουσα κατάσταση οποιαδήποτε ομάδα θα θεωρούνταν στο… καναβάτσο και η συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα θα ήταν αμφίβολη. Όμως το όνομα και η ιστορία των «κανονιέρηδων» όχι μόνο εξαφανίζουν μια τέτοια υπόθεση, αλλά αφήνουν περιθώρια για εκτιμήσεις πως η ΑΕΜ θα είναι και πάλι πρωταγωνίστρια.

Η μόνιμη εγκατάσταση του Χρήστου Κουτσομπίνα στην Γερμανία θέτει ερωτήματα εάν η Φλόγα Παλαιομάνινας θα μπορέσει να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα ενόψει της προσεχούς περιόδου, αλλά όλα δείχνουν πως η Φλόγα θα είναι παρούσα στο νέο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα φανεί ποιοι θα είναι οι στόχοι της Παλαιομάνινας. .
«Ψίθυροι» για μεγάλες βλέψεις υπάρχουν και στον Θέρμιο Απόλλωνα, με προϋπόθεση την ενεργό ανάμειξη του πρώην προέδρου, Χρήστου Στεργίου. Η επαναδραστηριοποίησή του θεωρείται πολύ πιθανή στο Θέρμο, αλλά επίσημα δεν υπάρχει κάτι απτό.

Γιώργος Παπαϊωάννου