Οι κορυφαίοι των ομάδων της Α΄ΕΠΣΝΑ

Στις 14 ομάδες της Α΄Κατηγορίας της Αιτωλοακαρνανίας υπήρξαν αρκετοί που στο περασμένο πρωτάθλημα έβαλαν την δική τους «σφραγίδα» με την προσφορά τους στην ομάδα τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πολλοί, αλλά στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ θα ξεχωρίσουμε έναν σε κάθε ομάδα, αν και σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να αναφερθούν κι άλλοι. Η επιλογή των MVP σε κάθε ομάδα καταγράφεται με γνώμονα τα κατά καιρούς θετικά σχόλια, αλλά και απόψεις συμπαικτών και αντιπάλων. Άλλωστε, όπως θα διαπιστώσετε, οι ποδοσφαιριστές τους οποίους αναφέρουμε σε κάθε ομάδα εισπράττουν ευρεία αναγνώριση απ’ όσους έχουν παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό της αγώνων της Α΄ΕΠΣΝΑ, κι αν δεν θεωρούνται καθολικά οι κορυφαίοι, σίγουρα κατατάσσονται απ’ όλους στους δύο ή τρεις καλύτερους.
Για την καλύτερη προβολή των παικτών χωρίσαμε τις ομάδες σε δύο γκρουπ, ένα με τις επτά πρώτες τις βαθμολογίας και το άλλο με τις υπόλοιπες επτά. Στο σημερινό αφιέρωμα περιλαμβάνονται εκείνες που τερμάτισαν πιο ψηλά. Δηλαδή ΑΕ Μεσολογγίου, Όμηρος Νεοχωρίου, Ναυπακτιακός Αστέρας, Φλόγα Παλαιομάνινας, Ν. Θέρμιος Απόλλων, Προμηθέας Γαβρολίμνης και Απόλλων Δοκιμίου. Αύριο θα γίνει το αφιέρωμα στις υπόλοιπες ομάδες.

Ο μαέστρος
ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ
Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τον παίκτη με την μεγαλύτερη προσφορά στην ΑΕ Μεσολογγίου, αφού Κώστας Βαβάτσικος (φωτο) και Βαγγέλης Γκάτσης έκαναν τη διαφορά. Ο πρώτος φτιάχνοντας παιγνίδι και μοιράζοντας ασίστ, ο δεύτερος σκοράροντας συνεχώς. Προτιμήθηκε για MVP ο πρώτος, διότι ήταν αυτός που έδινε ρυθμό στην καλή ΑΕΜ, που την έπαιρνε στις πλάτες του για να γίνει η κυρίαρχη του αγωνιστικού χώρου. Ο «μαέστρος» της ομάδας.

Μηχανάκι και σταθερός
ΣΑΜΨΩΝΑΣ (1)
Πολλά τα καλά ονόματα στον Όμηρο Νεοχωρίου, αρκετοί οι παίκτες που ο καθένας κατέθετε τα δικά του πολύτιμα χαρακτηριστικά κι ένας απ’ αυτούς ήταν ο Γιώργος Σαμψώνας (φωτο). Μπορεί να χαρακτηριστεί ο πολυτιμότερος της ομάδας του Νεοχωρίου, διότι τα πολλά και σωστά του τρεξίματα (αμυντικά και επιθετικά) δεν τα παρουσιάζουν εύκολα παίκτες σε ερασιτεχνικό επίπεδο. «Όργωνε» το γήπεδο, πολύ καλός αμυντικά και με μεγάλη συμβολή στην επιθετική ανάπτυξη. Οι μεταβιβάσεις του επίσης πετυχημένες σε μεγάλο βαθμό. Και το σπουδαιότερο ήταν πάντα σε καλά επίπεδα απόδοσης, χωρίς… σκαμπανεβάσματα, δίνοντας στον Όμηρο τη σιγουριά ότι θα φέρει εις πέρας συγκεκριμένες δουλειές στον αγωνιστικό χώρο.

Το «αστέρι» της Κατηγορίας
ΒΡΟΥΣΑΙ
Ο ποδοσφαιριστής που όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά παράλληλα άφησε «υποσχέσεις» για μεγάλη καριέρα ήταν αναμφίβολα ο Μάριος Βρουσάι (φωτο). Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός του Ναυπακτιακού Αστέρα, που έγινε «μήλον της έριδος» για ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Γρήγορος, τεχνίτης, ώριμος στην σκέψη, δημιουργός και εκτελεστής. Όποτε χρειάστηκε έβγαλε «τα κάστανα από τη φωτιά», όχι μόνο στα ματς που η ομάδα του κέρδισε τελικά δύσκολα, μα και σε άλλα που φαίνονταν να υπάρχει πρόβλημα ο νεαρός… απλοποιούσε τα πράγματα με κάποια ενέργεια, ή με δικό του γκολ. Είναι ο κορυφαίος του Ναυπακτιακού, όμως θα ήταν αδικία να μην αναφερθεί μαζί του και ο χαφ Γιώργος Θεοχάρης, παίκτης που έδινε άλλον «αέρα» στην μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Επαγγελματίας παντού
ΚΑΛΟΚΑΙΡΗΣ
Η Φλόγα Παλαιομάνινας διέθετε πληθώρα καλών παικτών, που ως μονάδες τουλάχιστον έδιναν αίγλη σε όλο το πρωτάθλημα. Ανάμεσα σ’ αυτούς ο Νίκος Καλοκαίρης (φωτο) διακρίθηκε για την συνέπειά του. Παρότι έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο, δεν… σνόμπαρε το τοπικό πρωτάθλημα. Χωρίς «βεντετισμούς» έπαιξε ακόμα και αριστερά (χωρίς να είναι η θέση του) στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Πάντα σταθερός σε απόδοση, συνεπής, ομαδικός και ήρεμος. Στους νεοφώτιστους θα μπορούσε να τον ξεπεράσει σε προσφορά ο Παναγιώτης Καρύμπας, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο «καθάρισε» σε πολλά ματς όμως αποχώρησε, ή ο Δημήτρης Μικελάτος που έπαιξε στο δεύτερο γύρο, μα ο Καλοκαίρης ήταν από την αρχή έως το τέλος η σταθερή αξία της Παλαιομάνινας.

Φόβος και τρόμος
ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ

Ο Ν. Θέρμιος Απόλλων πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία και στηρίχθηκε πολύ στην καλή του αμυντική συμπεριφορά. Αυτό ήταν γνωστό στους αντιπάλους του, όπως κι ότι ο παίκτης που θα μπορούσε να τους κάνει την ζημιά επιθετικά ήταν κυρίως ο Αδαμάντιος Καρβελάς. Παρότι το ήξεραν ο επιθετικός των νεοφώτιστων σκόραρε πολλές φορές και η ομάδα του πήρε δύσκολους βαθμούς απ’ τα δικά του γκολ. Επίσης με το τρόπο παιγνιδιού του και την αποτελεσματικότητά του «τρομοκρατούσε» πολλές άμυνες, αναγκάζοντας ακόμα και ισχυρούς αντιπάλους να κρατούν πολλούς παίκτης στην άμυνα, για την… αφεντιά του.

Για παραπάνω
ΓΙΑΒΡΟΥΤΑΣ

Η συνένωση της ΑΕ Τρικοόρφου με τον Προμηθέα έφερε στην ομάδα της Γαβρολίμνης έναν παίκτη που τον… ορέγονταν και οι ισχυροί του πρωταθλήματος. Τον Ανδρέα Γιαβρούτα (φωτο), τον παίκτη που είχε μόνιμα το «10» στην πλάτη. Έπαιζε με την ίδια επιτυχία στον άξονα και τα άκρα, ποιοτικός με καλή τεχνική, διεμβολιστής, καλός στο ένας εναντίον ενός και με εξαιρετικά κτυπήματα της μπάλας. Ο Προμηθέας Γαβρολίμνης διέγραψε πολύ καλή πορεία για ομάδα δεύτερης (ή τρίτης ) ταχύτητας και ο Γιαβρούτας ξεχώριζε, δίνοντας την αίσθηση ότι μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς και σε μεγαλύτερη Κατηγορία.

Ο καλύτερος των καλών
ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Φ

Ο Απόλλων Δοκιμίου παρουσίασε ομάδα συνόλου, χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες (ενίοτε αναγκαστικά) και γενικά είναι δύσκολο, ακόμα και για τους ανθρώπους της ομάδας, να επιλεγεί ένας για MVP της σαιζόν. Με… ρίσκο στην επιλογή θα αξιολογηθεί ένα «κλικ» πιο πάνω ο Φώτης Κορομηλάς (φωτο). Βαρόμετρο στην μεσαία γραμμή, παίκτης με καίριες επιλογές στο παιγνίδι του και αποτελεσματικός με διάφορους τρόπους. Στον Απόλλωνα ξεχώρισε η συβολή δύο ακόμα παικτών, που ίσως αδικούνται επειδή αναφέρονται δεύτεροι. Ο Νίκος Νταλαπέρας με τον Λεωνίδα Ζαχαράκη και… κάπου εκεί δίπλα τους ο Βαμβακάς.

Γιώργος Παπαϊωάννου