Από… πατριωτάκι, ξανά αντίπαλος

Ο Ταξιάρχης Φούντας είναι ένας Αιτωλοακαρνάνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος φέτος θα τεθεί ξανά αντίπαλος του Παναιτωλικού με τα χρώματα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ πέρσι ήταν παίκτης του Πανιωνίου (φωτο). Αυτό το γνωρίζουν πολλοί,όμως λίγοι γνωρίζουν πως πριν περίπου πέντε χρόνια ο Φούντας απορρίφθηκε από τον Παναιτωλικό κι ίσως τελικά να ήταν καλύτερο για την δική του καριέρα.

Τότε ήταν παίκτης του Αχελώου Νεοχωρίου απ’ όπου είχε προέλθει και ο Μπακάκης και ο προπονητής του Γιώργος Ασπρογέρακας,  που πιθανότατα θα είναι προπονητής της Καβάλας φέτος, επέμενε να το πάρει ο Παναιτωλικός.  Αυτό συνέβαινε το 2010 και το 2011, μέχρι που τελικά ο 16χρονος τότε Ταξιάρχης (γεννήθηκε 9 Απριλίου 1995)  το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε στην ΑΕΚ.  Στην συνέχεια πήγε στην Σάλτσμπουργκ, όπου δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και ήρθε ως δανεικός στον Πανιώνιο πέρσι το καλοκαίρι,  στον οποίο έπαιξε σε 33 αγώνες (με 4 γκολ και 5 ασίστ).

Αυτή τη φορά ήταν ο Αστέρας Τρίπολης που κινήθηκε  μεθοδικά και εξασφάλισε τον δανεισμό του 20χρονου μέσου για δύο χρόνια, έως τον Ιούνιο του 2017. Ο Ταξιάρχης Φούντας δήλωσε για την ένταξή του στην ομάδα της Αρκαδίας:

«Ο Αστέρας εδώ και δέκα χρόνια έχει φτιάξει ένα πολύ μεγάλο, σοβαρό club και έχει μια πολύ καλή ομάδα που θέτει διαρκώς μεγάλους στόχους. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα αυτή η νέα σελίδα στην καριέρα μου και απαιτεί σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και πίστη.

Η ομάδα έχει καλούς παίκτες, παίζει σταθερά εδώ και τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη και διακρίνεται σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Προσωπικά μου ταιριάζει και μου αρέσει πολύ η φιλοσοφία της ομάδας και γι’ αυτό επέλεξα τον Αστέρα.

Το αγωνιστικό στιλ που έχει η ομάδα ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να αγωνιστώ στον Αστέρα, καθώς μου αρέσουν πολύ η οργανωμένη επίθεση και άμυνα, η ταχύτητα μπροστά, οι αντεπιθέσεις της ομάδας και ο τρόπος που κυκλοφορεί την μπάλα.

Θέλω μέσα από τον Αστέρα να μπορέσω να πετύχω σημαντικά πράγματα και να είμαι σταθερά στην Εθνική ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή.

Θέλω να πω σε όλους τους φίλους του Αστέρα  ότι θα δίνω το 1000% για την ομάδα, ώστε να τη βοηθήσω να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη!».

 

Γιώργος Παπαϊωάννου