Η ψυχραιμία του Γουίλι

Ο Γουίλιαμ Ετζενγκέλε παρέλαβε το βραβείο του από του προπονητές της Αιτωλοακαρνανίας, για την ανάδειξή του ως MVP στον  αγώνα με την Κέρκυρα, απονομή που γίνεται κάθε εβδομάδα μετά από ματς στον παίκτη που αναδεικνύεται νικητής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Παναιτωλικός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αποκτά μεγάλη αξία η παραίνεση  του υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού, να μην υπάρχει πανικός. Δήλωση που φανερώνει τόσο τον χαρακτήρα του, όσο και τη δυνατότητά του να αφουγκράζεται τον παλμό του κόσμου της ομάδας.

Ο Γάλλος αμυντικός είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι φίλαθλοι με τιμούν με αυτό το βραβείο και για την γενικότερη εκτίμησή τους σε μένα. Από την άλλη είναι ατυχία που δεν συνδυάστηκε με ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι παραμένουμε στην πρώτη πεντάδα. Δεν χρειάζεται πανικός, συνεχίζουμε την προσπάθεια κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι στα Γιάννενα. Αφιερώνω το βραβείο σε όλους τους συμπαίκτες μου, αφού το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, στο τεχνικό τιμ που δουλεύουμε σκληρά μαζί μας και φυσικά την οικογένειά μου».

Η απονομή του βραβείου  έγινε από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με παρόντες τον πρόεδρό  Κώστα Γιωτόπουλο, τον  αντιπρόεδρο Γιάννη Μακρή και το μέλος του Δ.Σ. Θόδωρο Σκλαπάνη. Ο τελευταίος  απένειμε το βραβείο στον Ετζενγκέλε  και ο πρόεδρος  Κώστας Γιωτόπουλος δήλωσε: «Ο Γουίλιαμ αξίζει πολλά συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια αξίζει στο σύνολό της η ομάδα του Παναιτωλικού για τη σκληρή δουλειά, την προσπάθεια όλων. Του προέδρου κ. Κωστούλα και των μελών της Διοίκησης, του προπονητικού τιμ και των ποδοσφαιριστών, που έφτασαν την ομάδα τόσο ψηλά. Εμείς οι προπονητές προσπαθούμε από την πλευρά μας για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών που έχουμε στα χέρια μας, για να μπορεί ο Παναιτωλικός να βρίσκει και ντόπιους ποδοσφαιριστές».

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»