Παράπονα με… ρέγουλα

Όλοι είδαν πως ο διαιτητής Δασκαλόπουλος αδίκησε τον Παναιτωλικό στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, όχι μόνο για το αδίκως ακυρωθέν γκολ, αλλά και γενικά για τις αποφάσεις του και τον τρόπο που τις έπαιρνε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο). Από πλευράς ΠΑΕ δεν υπήρξε κάποιο επίσημη αντίδραση μετά το ματς, αλλά και ο Χάβος χρειάστηκε να ρωτηθεί για να αναφερθεί στη διαιτησία του αγώνα.

 

Ζήτησε  «να μην αγριεύουν τον κόσμο του Παναιτωλικού», ενώ όταν ρωτήθηκε και ο ΄Αλβες σχετικά είπε  «πετύχαμε ένα κανονικό γκολ,  η μπάλα πέρασε κανονικά, ο  βοηθός αρχικά σήκωσε γκολ και μετά σταμάτησε».

Ο προποντής του Παναιτωλικού είπε αναλυτικά για τον αγώνα: «Εχω δει πολλά παιχνίδια της αντιπάλου ομάδας και σε κανένα άλλο γήπεδο δεν δέχτηκε τόσο πίεση όσο αυτή σήμερα. Αυτό για έμενα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Όσο αφορά τα αγωνιστικά θέματα παρόλο που δεχθήκαμε ένα κρύο γκολ τα παιδιά ανταπεξήλθαν και προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, όσο μας άφηνε ο αγωνιστικός χώρος. Κάναμε φάσεις βγάλαμε τους αυτοματισμούς που θέλαμε και τα παιδιά έδειξαν διάθεση και πάθος γιατί ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι.  Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν χειρότερα λόγω του αγωνιστικού χώρου παρόλο που οι παίκτες έδειξαν διάθεση. Νομίζω μας βοήθησε η αλλαγή σχηματισμού βάζοντας τον Βασιλείου παίζοντας 4-4-2 φέραμε τις μπάλες στην περιοχή του αντιπάλου. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε αλλά δεν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αφού όλοι είδατε ότι εμείς ήμασταν πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο…  Δεν θέλω να μιλάω για την διαιτησία και προσπαθώ να μένω ήρεμος και ψύχραιμος γιατί οι προπονητές πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα στο κόσμο και στα μικρά παιδιά. Το μόνο που έχω να πω είναι να μην αγριεύουν τον κόσμο του Παναιτωλικού. Η ομάδα αξίζει να είναι στην πρώτη 5άδα αλλά επειδή είμαστε νέα ομάδα το να πούμε ότι πάμε για Ευρώπη έχει κινδύνους».

 

Ο Αντρέ Άλβες είπε ακόμα για το ματς, αλλά και για τον εαυτό του:  «Δεν μας έκανε καλό που δεχθήκαμε γκολ πολύ νωρίς. Αλλά μετά κάναμε αυτά που είχαμε πει και μας είχε πει ο προπονητής μας. Ο Θεός βλέπει και βοηθά. Πρέπει να συνεχίζεις μέχρι το τελευταίο λεπτό. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, σε ένα γήπεδο που δεν ήταν σε καλή κατάσταση… Μου λείπει το γκολ. Μπαίνω μέσα στο γήπεδο και δουλεύω για την ομάδα. Μακάρι το γκολ να έρθει στο επόμενο παιχνίδι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

 

«Επεισόδιο» στη Συνέντευξη

Στην Συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Ρικάρντο Σα Πίντο προκάλεσε λέγοντας πως ο Παναιτωλικός δεν είχε ευκαιρίες και ότι είναι άδικο που δεν κέρδισε ο Ατρόμητος. Φυσιολογικά υπήρξε αντίδραση στους ισχυρισμούς του προπονητή των φιλοξενούμενων και ο δημοσιογράφος  Μπετίνο Αλαχούζος θέλησε να του υπενθυμίσει “χτυπητές “ φάσεις του αγώνα, για να τον ρωτήσει εάν ακόμα επέμενε στην άποψή του. Πριν όμως ολοκληρώσει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Ατρομήτου θέλησε να τον διακόψει, λέγοντας πως αυτό δεν ήταν ερώτηση. Κάπου εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση, που έγινε αισθητή και εκτός αίθουσας, με αποτέλεσμα όταν έμπαινε ο Χάβος για να κάνει τις δικές του δηλώσεις – κι ενώ αποχώρησαν οι άνθρωποι του Ατρόμητου στο μεταξύ- να σχολιάσει με χιούμορ «τι έγινε, άναψαν τα αίματα;».  Τη μετάφραση στα λεγόμενα του Σα Πίντο έκανε ο καθηγητής ξένων γλωσσών και χορηγός του Παναιτωλικού, Γιάννης Σαλμάς.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»