Η μία ευνοεί

Κάθε φορά που υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα, προγραμματισμένη και  μη, μπαίνει το ζήτημα εάν αυτή ευνοεί κάθε ομάδα, ή όχι. Όσον αφορά την διακοπή αυτού του Σαββατοκύριακου, εφόσον δεν την διαδεχθούν κι άλλες, περισσότερο λειτουργεί  ευεργετικά  για τον Παναιτωλικό, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην περίπτωση που ματαιωθούν  και οι επόμενες.

Σε τυχόν απόφαση του υφυπουργού για παράταση της αναβολής των αγώνων για δύο (και πολύ περισσότερο για τρεις) αγωνιστικές αρχίζουν τα δύσκολα για τους κυανοκίτρινους. Θα πρέπει ή να γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές, ή να παραταθεί η διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός έχει στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, ο ανταγωνισμός «φουντώνει» και θέλει τους περισσότερους δυνατόν βαθμούς στην συγκομιδή του. Με εμβόλιμες αγωνιστικές θα αναγκαστεί να παίξει τα ματς με απόσταση λίγων ημερών μεταξύ τους, όχι όμως και οι αντίπαλοί του που – ως γνωστόν – προέρχονται από το ρεπό. Στην περίπτωση παράτασης του χρόνου του πρωταθλήματος, η  επίτευξη  εξόδου στην Ευρώπη θα φέρει δυσκολίες, καθώς θα μεσολαβεί λίγος χρόνος για ξεκούραση των παικτών, ανασύνταξη και οργάνωση εν’ όψει της επόμενης σαιζόν, ο οποία θα ξεκινά πρόωρα λόγω Γιουρόπα Λιγκ.

Το καλό για τον Παναιτωλικό θα είναι να μην αναβληθεί κι άλλη αγωνιστική. Όπως και να καλυφθεί αυτή η μία που ήδη αναβλήθηκε, μικρό… το κακό. Και στον αντίποδα η ομάδα του Αγρινίου βρήκε χρόνο για ξεκούραση παικτών με συνεχόμενα ματς (Μαρτίνες, Γοδόι, Άλβες) και  για την πιο ομαλή επανένταξη ποδοσφαιριστών από τραυματισμούς (Μορένο,  Φωτάκης,Ράφαελ, Σκαραμοτσίνο, Λάζαρ). Έτσι ο Χάβος θα μπορέσει να παρατάξει την ομάδα του πιο φρέσκια, πληρέστερη, άρα πιο έτοιμη  για τα επόμενα ματς. Βέβαια υπάρχει και το ζήτημα ότι δεν έχει αποφασιστεί με ποια  αγωνιστική και ποιον αντίπαλο θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό αποτελεί πρόβλημα και για τον προσεχή αντίπαλο όποιος κι αν θα είναι.  Η προπόνηση της Παρασκευής έγινε νωρίς το απόγευμα και το Σάββατο στις 3.00 θα γίνει φιλικό με την ομάδα Κ17. Θεραπεία έκανε ο Λαζάρ, πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης και θεραπεία έκαναν  οι  Φωτάκης και  Βιγιαφάνες.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»