Ιπποτικοί οι κόουτς

Στις δηλώσεις τους τόσο ο Χάβος, όσο και ο Αναστασίου ανάμεσα στα υπόλοιπα δεν παρέλειψαν να εκφραστούν με επαινετικά λόγια ο ένας για την δουλειά του άλλου.

Ο Μάκης Χάβος είπε: «Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Μέσα στην Λεωφόρο,  ειδικά,  βγάζει αυτοματισμούς και  ψάχνει να βγάζει παίκτες στην πλάτη της άμυνας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αναστασίου για την δουλειά που κάνει. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, δεν απειληθήκαμε, όμως  δεν είχαμε καθαρό μυαλό, μα νευρικότητα και δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι. Στο δεύτερο δόθηκε μια εύκολη κόκκινη κάρτα. Προσπαθήσαμε να αμυνθούμε, να επιτεθούμε. Είναι σημαντικό για εμένα που αρκετές φορές ο Παναθηναϊκός γύρισε την μπάλα πίσω, στο κόρνερ προσπάθησαν να περάσει ο χρόνος. Αυτό δείχνει πόσο μας υπολογίζουν πλέον. Μπορώ να πω ότι με δέκα σταθήκαμε καλύτερα. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Προσπαθήσαμε και δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά. Ο Παναθηναϊκός μεσοεπιθετικά παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι και δουλειά του προπονητή και πρέπει να το παραδεχθούμε όλοι. Σήμερα από τα παιχνίδια που έχουμε παίξει, ήταν το πιο δύσκολο για εκείνους. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Στόχος ήταν να έχουμε μια εύκολη παραμονή, να χαίρεται ο κόσμος και να πάμε μια θέση παραπάνω. Στην πορεία η ομάδα έδειξε πως μπορεί να στοχεύει πιο ψηλά. Δεν θέλω να τα βάζω στο μυαλό μου αυτά. Είναι επικίνδυνα τα άλματα, πάμε βήμα-βήμα».

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε: «Παίξαμε απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που βρισκόταν σε καλή κατάσταση και παίζει καλό ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι τους εγκλωβίσαμε και δεν έκαναν ούτε μια τελική είναι πολύ σημαντικό για την λειτουργία στο αμυντικό κομμάτι. Στο επιθετικό δεν κάναμε φάσεις στο πρώτο μέρος καθώς στην τελική πάσα υστερούσαμε. Είχαμε μια καλή φάση με τον Πέτριτς μετά από έναν ωραίο συνδυασμό με την μια αλλά δεν πήραμε το προβάδισμα. Το σημαντικό που τους είπα και στο ημίχρονο ήταν να έχουμε υπομονή και να κρατήσουμε την ισορροπία και μπροστά θα είχαμε περισσότερες φάσεις. Δείξαμε ωριμότητα όταν δημιουργούμε φάσεις και μετά το 1-0 αυτές που κάναμε έπρεπε να τις τελειώσουμε και να ήμασταν πιο ήρεμοι. Μετά από 7-8 μήνες πρέπει να είμαστε ποιο αποτελεσματικοί και ποιο απαιτητικοί από τους εαυτούς μας. Ο Παναιτωλικός έχει αρκετά καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, δεν θέλω να αναφερθώ προσωπικά. Πιστεύω ότι κάνει μια εξαιρετική πορεία και ότι θα μπει στην πρώτη πεντάδα. Έχει σταθερότητα, ποιότητα, πλάνο και ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει τελείως την φιλοσοφία της σε σχέση με πέρσι που έπαιζε κόντρα επίθεση και φέτος θέλει να κυριαρχήσει. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Χάβο για την δουλειά που κάνει».

 

Λίγο ακόμα, να κρατούσε…

Ήταν οφθαλμοφανές και δεν μπορεί να μην το έβλεπε ο Χάβος πως η αριστερή του πλευρά ήθελε φρεσκάρισμα στις αρχές του β΄ημιχρόνου και η λύση λέγονταν… Κάπελ. Ίσως ο προπονητής του Παναιτωλικού να ήταν σε δίλημα αν πρέπει να βγάλει τον Βιγιαφάνες ή  τον  Ρουσκουγιέδα, ίσως και να ήθελε να περιμένει λίγο ακόμα ώστε να το διαπιστώσει και ταυτόχρονα  οι ξεκούραστοι από τον πάγκο παίκτες να κάνουν πιο αισθητά τη διαφορά. Του τα  χάλασε η   αποβολή… Και ήρθε, πέρα από τον εμφανή εκνευρισμό του Ρουσκουγιέδα, λόγω των όχι καλών επιστροφών του Σκαραμοτσίνο. Ο Γάλλος δεν έπαιζε πολύ στην Κύπρο τελευταία και γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς δύο 90λεπτα σε λίγες μέρες.

 

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση