Οι… Συμπληγάδες του «ταξιδιού»

Παναιτωλικός και  Ατρόμητος είναι οι ομάδες με την μεγαλύτερη δυναμική για την 5η θέση και τους περιμένουν 14 ακόμα αγωνιστικές, που η κάθε μια έχει τη δική της δυσκολία.

 

Η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ «απαιτεί» ακόμα την διεξαγωγή δεκατεσσάρων αγωνιστικών. Όπως όλα δείχνουν Παναιτωλικός με τους 32 βαθμούς  και Ατρόμητος με τους 30  βαθμούς  είναι οι δύο επικρατέστερες ομάδες να διεκδικήσουν την 5η θέση του πρωταθλήματος, αλλά στο παιγνίδι βρίσκονται κι άλλοι, θεωρητικά ή πρακτικά. Συγκεκριμένα η Βέροια που έχει επίσης 30  βαθμούς, με την Ξάνθη και τον  ΠΑΣ Γιάννινα που έχουν από 28 βαθμούς. Με πιο ευρεία ματιά, τουλάχιστον  ο Παναιτωλικός, η Βέροια και ο Ατρόμητος μπορούν να διεκδικήσουν και τηνν 4η θέση από τον Αστέρα Τρίπολης που υπερέχει τρεις πόντους από τον Παναιτωλικό.

Σχεδόν μισό πρωτάθλημα ακόμα, αλλά η προσμονή μιας διάκρισης του Παναιτωλικού με έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στα (σχεδόν) 89 χρόνια του, «σπρώχνουν» σε πρόωρους υπολογισμούς. Λαμβάνοντας τον Ατρόμητο ως βασικό ανταγωνιστή για το στόχο αυτό, διαπιστώνεται πως τόσο οι κυανοκίτρινοι όσο και η ομάδα του Περιστερίου θα δώσουν από επτά ματς στην έδρα τους κι άλλα τόσα εκτός έδρας. Για την ακρίβεια ο Παναιτωλικός θα δώσει έξι ματς, αφού εκείνο με τη Νίκη Βόλου θα το κερδίσει χωρίς αγώνα.

Εντός έδρας  ο Παναιτωλικός  πα παίξει με  Εργοτέλη,   Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρα, Λεβαδειακό, Καλλονή, Νίκη Βόλου,  Βέροια και εκτός έδρας ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, Πλατανιά.   Αντίστοιχα ο Ατρόμητος υποδέχεται ΟΦΗ, ΠΑΟΚ,  Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο, ενώ   εκτός έδρας θα παίξει με Ολυμπιακό, Βέροια, Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης,  Ξάνθη, Λεβαδειακό, Καλλονή.

Με την πρώτη ματιά διαπιστώνουμε πως ο μόνος κοινός τους αντίπαλος εκτός έδρας είναι η Ξάνθη και ο μόνος κοινός εντός έδρας είναι η Κέρκυρα. Επομένως, παρότι λογικά οι αντίπαλοι είναι σχεδόν ίδιοι, πολλά διαφοροποιούνται λόγω έδρας. Ο Παναιτωλικός υπερτερεί του Ατρομήτου στα παιγνίδια στο γήπεδό του, αφού πλέον ο δυσκολότερος αντίπαλος της ομάδας του Μάκη Χάβου, στο Αγρίνιο,  είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Και πρακτικά ο Παναιτωλικός μπορεί στη συνέχεια να πετύχει το απόλυτο στην έδρα του. δεν ισχύει το ίδιο και για τον Ατρόμητο που θα υποδεχθεί τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και τον   Παναθηναϊκό.

Οι κυανοκίτρινοι έχουν εκτός έδρας αυτούς τους αντιπάλους (ΠΑΟΚ,  Παναθηναϊκό), αλλά και ο Ατρόμητος έχει να παίξει σε «Καραϊσκάκης» και Τρίπολη. Άρα «ισοφαρίζεται» το… μειονέκτημα του Παναιτωλικού. Όσο κι αν είναι νωρίς, με προϋπόθεση την αξιόπιστη παρουσία των δύο ομάδων (Παναιτωλικού  και Ατρομήτου), φαίνεται πως θα κριθούν  πολλά στη μεταξύ τους μάχη από τη… Θράκη. Ο Παναιτωλικός έχει να αγωνιστεί εκτός έδρας και με τις δύο ομάδες της, ενώ ο Ατρόμητος μόνο με την Σκόντα. Περισσότερο δύσκολο ματς από τα υπόλοιπα για τον Παναιτωλικό αυτό στα Γιάννενα, αλλά και τον Ατρόμητο στη Βέροια και στη Μυτιλήνη.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»