Ανασύνταξη για β΄γύρο

 

 

Τα δύο επόμενα ματς του Παναιτωλικού με Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνουν το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και ξεκινά ο δεύτερος γύρος. Η διακοπή ήταν μια ευκαιρία για το Μάκη Χάβο και τους συνεργάτες του να διαχειριστούν την κούραση των ποδοσφαιριστών και να σχεδιαστεί το προπονητικό πρόγραμμα για τη συνέχεια.

Για το λόγο αυτό το το πρωί της Δευτέρας έγινε επαναληπτική εργομέτρηση – αξιολόγηση της Φυσικής Κατάστασης των παικτών  από τον Εργοφυσιολόγο Γιώργο Ζιώγα (φωτο από panetolikos.gr),  ο οποίος ανέφερε στην ιστοσελίδα  της ΠΑΕ: «Πρόκειται για ενδιάμεσο έλεγχο, κυρίως για τις προσαρμογές των ποδοσφαιριστών σε μέσες εντάσεις. Στόχος είναι να εντοπιστούν τυχόν μεταβολές στο κατώφλι της κούρασης. Να δούμε αν έχει αλλάξει και να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές όπου χρειάζεται. Παράλληλα κάναμε λιπομετρήσεις, τις οποίες έχουμε καθιερώσει να γίνονται κάθε μήνα». Δηλαδή έγινε έλεγχος για να διαπιστωθεί μήπως οι μέχρι τώρα αγωνιστικές υποχρεώσεις είχαν συνέπεια να επέρχεται  πρόωρη και πιο εύκολη  κόπωση των παικτών, γεγονός που θα απαιτούσε διαφοροποίηση στον  τρόπο προπόνησης ώστε να επανέλθουν στα επιθυμητά επίπεδα.   Από την Κυριακή ο Χάβος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, εκτός από τον Θεοδωρίδη, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και τον Μορένο.

 

Σάββατο με Βέροια

Παρότι ήταν προγραμματισμένο  ο Παναιτωλικός  να αντιμετωπίσει την Βέροια την Κυριακή (ώρα 17:15) η αποβολή της Νίκης Βόλου απ’ το πρωτάθλημα και η μη διεξαγωγή του αγώνα με τον ΟΦΗ το Σάββατο, μετέθεσε την αναμέτρηση των κυανοκίτρινων αυτή την ώρα, για τηλεοπτικούς λόγους. Έτσι   ο αγώνας της Βέροιας με τον Παναιτωλικό θα διεξαχθεί το Σάββατο 03/01/2015 και ώρα 15.00 (αντί για την Κυριακή 04/01/2015 και ώρα 17.15).

Η αποβολή της ομάδας του Βόλου απ’ το πρωτάθλημα έχει κι άλλη μία συνέπεια, που αφορά τον Παναιτωλικό, καθώς είναι η ομάδα που ακολουθούσε το πρόγραμμα των Θεσσαλών. Επομένως ο εκάστοτε αντίπαλος των κυανοκίτρινων θα προέρχεται από ρεπό, γεγονός που θα τον ευνοεί για περιπτώσεις μικροτραυματισμών. Ωστόσο δεν τίθεται θέμα κούρασης συγκριτικά με τον αντίπαλο, καθώς για τον δεύτερο γύρο οι εμβόλιμες αγωνιστικές είναι μόλις δύο: η 18η που ακολουθεί την  11η και ο αντίπαλος του Παναιτωλικού (ΟΦΗ) δεν θα προέρχεται από αυτό το ρεπό και η 22η που αντίπαλος των κυανοκίτρινων θα είναι ο Εργοτέλης στο Αγρίνιο. Επομένως ίσως και να ευνοηθεί η ομάδα του Αγρινίου, καθώς κάποιοι από τους αντιπάλους θα επηρεάζονται αρνητικά από την 15νθήμερη αγωνιστική απραξία.