Όταν αργεί, δεν παίρνει…

Η πρώτη ενημέρωση που δόθηκε επίσημα με την απομάκρυνση του Λιονέλ Πόντες ήταν πως ο Γιάννης Νταλακούρας αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός – και τονίζονταν αυτό – για να «τρέξει» την ομάδα μέχρι το ματς με τον Πανιώνιο. Όμως από την επόμενη μέρα οι ίδιοι οι άνθρωποι της Διοίκησης ξεκίνησαν να λένε.. μεταξύ σοβαρού κι αστείου… ότι ίσως και να συνεχίσει επ’ αόριστον ο Αγρινιώτης τεχνικός. Η εκτίμηση που ήδη έχουμε καταθέσει είναι πως ο Κωστούλας δυσκολεύεται για να πάρει μια τέτοια απόφαση, εντούτοις ανατρέχοντας στον τρόπο που ενεργούσε στο παρελθόν, όσο περνούν οι ημέρες τόσο η «υποψηφιότητα» Νταλακούρα ενισχύεται…

Η μόνη περίπτωση που ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού καθυστέρησε να κάνει την επόμενη επιλογή του μεσούσης της σαιζόν ήταν το 2008, όταν ο Σηφάκης απολύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου κι ο Σπύρος Μαραγκός ανακοινώθηκε στις 4 Μαρτίου. Μεσολάβησαν ως υπηρεσιακοί  ο μέχρι τότε βοηθός του Σηφάκη, Χρήστος Βασιλείου, για να συνεχίσει ο Βασίλης Νταλαπέρας. Και κανείς δεν ξέρει αν στο μυαλό του Κωστούλα υπήρχε το σκεπτικό να μονιμοποιηθεί κάποιος εκ των δύο, αλλά οι συγκυρίες δεν βοήθησαν.
Πάντως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που ο Παναιτωλικός άλλαξε προπονητή με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη, ο νέος τεχνικός ανακοινώνονταν την επόμενη μέρα. Μόνο στην   περίπτωση του Γεωργαμλή πήρε δύο μέρες οι ανακοίνωσή του, καθώς ανέλαβε 5  Δεκεμβρίου 2006 αντί του Στάθη Σταθόπουλο, ο οποίος είχε σταματήσει στις 3 Δεκεμβρίου.
Ο Μαραγκός αποχωρούσε στις 17 Απριλίου 2007 και ο Βασίλης Ξανθόπουλος  είχε αναλάβει στις 18, ενώ και  την Αγωνιστική περίοδο 2010-11,   στην Β΄Εθνική,  στις 5 Ιανουαρίου το απόγευμα είχε απομακρυνθεί «σιωπηρά»  ο Νταλακούρας και το ίδιο βράδυ έκλεισε  ο Τεννές.
Κι όταν ο Τεννές έφευγε στις 8 Φεβρουαρίου 2012, ο Λεμονής έρχονταν  στις 9  Φεβρουαρίου.  Στη περίπτωση της σκυτάλης ανάμεσα σε Καραγεωργίου και Χάβο, ο ένας απολύθηκε 23 Ιανουαρίου 2013 και ο άλλος ανέλαβε 24 Ιανουαρίου.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις, επομένως, που ο Κωστούλας αποφάσισε γρήγορα, ή είχε αποφασίσει από πριν και γίνονταν άμεσα η αντικατάσταση του προπονητή. Μάλιστα όταν ο Νταλακούρας είχε διαδεχθεί τον Γκόγκιτς (19 Ιανουαρίου 2010) έγινε μόνιμος προπονητής και παρέμεινε ένα χρόνο,  αλλά τότε ο Αγρινιώτης τεχνικός ήταν ήδη στο προπονητικό τιμ ως βοηθός.
Πάντως βάσει των προηγούμενων πεπραγμένων του προέδρου του Παναιτωλικού η αργοπορία στην ανακοίνωση νέου προπονητή, αφήνει την πιθανότητα για συνέχεια με Νταλακούρα, αν και η πρόωρη – σε αντίθεση με το παρελθόν – απομάκρυνση Πόντες δείχνει ταυτόχρονα πως η στάση του διαφοροποιείται με το χρόνο.
Να θυμίσουμε πως εφόσον προσληφθεί άλλος προπονητής (και δεν είναι ο Χάβος) θα γίνει ο 16ος στα δέκα χρόνια και τέσσερις μήνες του Κωστούλα στον προεδρικό θώκο. Οι προηγούμενοι δεκαπέντε ήταν: Λιονέλ Πόντες, Μάκης Χάβος, Νίκος Καραγεωργίου, Τάκης Λεμονής, Μπάμπης  Τεννές, Γιάννης Νταλακούρας, Σίνισα Γκόγκιτς, Νίκος Κεχαγιάς, Βασίλης Ξανθόπουλος Σπύρος Μαραγκός, Χρήστος Βασιλείου, Μύρων Σηφάκης, Βασίλης Νταλαπέρας (είχε τρεις σύντομες θητείες το 2007, το 2008 και το 2009), Λύσανδρος Γεωργαμλής, Στάθης Σταθόπουλος.
 
Το πήρε.. αλλιώς
Κυριάρχησε στα ρεπορτάζ για τον Παναιτωλικό η παρουσία του Κωστούλα στα αποδυτήρια και η «σκληρή γλώσσα» που χρησιμοποίησε προς τους ποδοσφαιριστές, κάτι που έχει κάνει ελάχιστες φορές  κι εκείνες όχι τόσο έντονα. Μεταξύ άλλων τους είπε ότι δεν θα δεχθεί ξανά εμφανίσεις σαν κι αυτή απέναντι στην Καλλονή, ξεκαθάρισε πως όποιος δεν θέλει να πασχίσει για την ομάδα μπορεί να ζητήσει να φύγει και προειδοποίησε ότι όλοι τους (οι ποδοσφαιριστές) θα είναι υπό κρίση και αξιολόγηση έως τον Ιανουάριο που υπάρχει μεταγραφική περίοδος.
Τα βρίσκει «σκούρα» με Πανιώνιο
Ο Παναιτωλικός καλείται απέναντι τον Πανιώνιο να κάνει τη νίκη που θα «ζεστάνει» το φίλαθλο κόσμο του και θα δείξει – ακόμα και εντός της ομάδας – πως ο διασυρμός στην Μυτιλήνη ήταν… κακή παρένθεση. Και πρέπει να το κάνει κόντρα σε μια ομάδα που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στο Αγρίνιο. Την περσινή σαιζόν, πάντως,  οι κυανοκίτρινοι επικράτησαν 2-1 και ήταν μόλις η δεύτερη νίκη τους σε εντός έδρας αγώνες με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, σε σύνολο επτά αναμετρήσεων.
1975-1976: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 0-1 (Α’ Εθνική)
1976-1977: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 0-0 (Α’ Εθνική)
1992-1993: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 0-2 (Β’ Εθνική)
1996-1997: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-0 (Β΄Εθνική)
2011-2012: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 0-1 (Super League)
2013-2014: Παναιτωλικός – Πανιώνιος 0-0 (Super League)
2014-2015 Παναιτωλικός – Πανιώνιος 2-1 (Super League)