Παναιτωλικός: Στο νησί του Οδυσσέα οι Παλαίμαχοι (φωτορεπορτάζ)

Το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 07:00 οι Παλαίμαχοι του Παναιτωλικού έδωσαν φιλικό αγώνα στην Ιθάκη, με τον ΑΟ Ιθάκης «πρόοδος», που είχε ως σκοπό την δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του νησιού και τον Παναιτωλικό ευρύτερα. Άλλωστε σε Ιθάκη και Κεφαλλονιά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Παναιτωλικό της Σούπερ Λιγκ, αλλά και για την μεγάλη ιστορία του Συλλόγου, κάτι που απέδειξαν με την άψογη φιλοξενία.

Οι παλαίμαχοι των κυανοκίτρινων βρέθηκαν στην Ιθάκη, οι περισσότεροι με τις συζύγους τους, για να απολαύσουν μια τριήμερη φιλοξενία. Δεν μπορούσαν να είναι όλοι παρόντες λόγω της αστάθειας των τελευταίων εβδομάδων στην χώρα μας, οπότε χρειάστηκε να… βάλουν πλάτη με συμμετοχή και «εξωσχολικοί» που ακολούθησαν την εκδρομή στην Ιθάκη. Από τους Παλαίμαχους του Παναιτωλικού ήταν εκεί ο Γιάννης Μακρής σε ρόλο προπονητή, ο Χρήστος Βασιλείου, ο Γιώργος Παππάς, ο Κώστας Τάκος, ο Κώστας Σιούνας, ο Πάνος Δήμου, ο Χρήστος Ασημάκης, ο Γιάννης Πάνου, ο Βαγγέλης Κοτρώτσος, ο Τάκης Λιάσκος, ο Βασίλης Παπαθανάσης και ο τερματοφύλακας Σακκάς.

Από την γηπεδούχο ομάδα έπαιξαν παλαίμαχοι, αλλά και κάποιοι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ενώ πρόκειται για μια ομάδα από τις δύο πρώτες στην Κεφαλλονιά και Ιθάκη, που ιδρύθηκε το 1950. Το ματς έληξε 3-3 και κτυπήθηκαν πέναλτυ στα οποία επικράτησαν οι «νησιώτες». Παρά τη ζέστη προσήλθε κόσμος στο γήπεδο, ανάμεσά τους και Αιτωλοακαρνάνες. Ήταν παρών στην Ιθάκη και στον αγώνα, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Παναγιώτης Παπαχρήστος με την οικογένειά του.

Το βράδυ του Σαββάτου είχε ετοιμαστεί δεξίωση από τον ΑΟ Ιθάκης σε ένα χώρο του Συλλόγου, στο Βαθύ, δίπλα στην θάλασσα. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται και σε θαλάσσια αθλήματα, αριθμεί περίπου 30 άτομα στο ΔΣ, ανάμεσα τους και κυρίες. Αυτές φρόντισαν ώστε το δείπνο να περιλαμβάνει όλες τις σπιτικές τοπικές σπεσιαλιτέ, με πιάτα και γλυκά, που «ξετρέλαναν» άνδρες και γυναίκες στην αποστολή του Παναιτωλικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη και η τριήμερη φιλοξενία των Παλαιμάχων στην Ιθάκη ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου, αλλά συνδετικός κρίκος υπήρξε ο Χρήστος Τολιάς, πρώην πρόεδρος του Αχιλλέα Παπαδάτου και σήμερα μέλος της ΕΠΣΝΑ.

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»