Στο Καρπενήσι από χθες ο Παναιτωλικός

Το πρωί της Δευτέρας αναχώρησε η ομάδα του Παναιτωλικού για το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνει έως τις 26 Ιουλίου για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Η αποστολή αναχώρησε από το Αγρίνιο στις 8:30 το πρωί και προπονήθηκε επί Ευρυτανικού εδάφους το απόγευμα (19:00).

Στο διάστημα της παραμονής στο Καρπενήσι έχουν προγραμματιστεί φιλικοί αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 18 Ιουλίου και με τον Ηρακλή στις 26 Ιουλίου. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι: Κυριακίδης, Στεφανάκος, Κολοβούρης, Κούσας, Μαλεζάς, Χαντάκιας, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Μύγας, Κέβιν, Ρουμπουλάκου, Μάκος, Ζαρκάδας, Κουτρομάνος, Ρουσκουγέδα, Παπουτσογιαννόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Μήλιος, Βασιλείου, ενώ ο Ντάνι Μπεχαράνο που βρίσκεται σε άδεια λόγω της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας από τις 18 Ιουλίου. Επίσης ακολούθησαν την αποστολή για δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας οι εξής ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ20: Αθανασόπουλος, Καράι, Σάαντο, Κοντογιάννης, Μαργαρίτης, Βασιλάρης, Μωραΐτης.

Οι δηλώσεις του Πόντες

Πριν την αναχώρηση της ομάδας ο προπονητής Λιονέλ Πόντες ανέφερε τις πρώτες του εντυπώσεις μέσω της στην επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ. Για τη μέχρι τώρα προετοιμασία, σχολίασε: «Ήταν δύο εβδομάδες προσαρμογής, με έντεκα προπονήσεις και δύο φιλικά. Ένα χρονικό διάστημα απαραίτητο να γνωρίσουμε τους ποδοσφαιριστές και εκείνοι να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς μας και το τι ακριβώς ζητάμε απ’ αυτούς. Καθώς περνούν οι μέρες καταλαβαίνουμε τι υλικό έχουμε στα χέρια μας και εισάγουμε νέες ιδέες. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αφομοιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να ακολουθήσει η ομάδα στη νέα σεζόν».

Τα συμπεράσματά του από τα δύο φιλικά με την Κ20 ήταν: «Τα φιλικά που κάναμε είχαν σκοπό να δούμε κάποια πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις, κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα σε συνθήκες πραγματικού παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται και μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Δείχνουν διάθεση και το επίπεδο τους είναι επαρκές να αντιληφθούν και να εφαρμόσουν αυτά που ζητάμε».

Για το στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, ανέφερε: «Μπορούμε να πούμε ότι είναι το πιο βασικό και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Είναι οι ποδοσφαιριστές προετοιμασμένοι να μπουν πιο πολύ στα βαθιά νερά. Να έχουμε περισσότερες απαιτήσεις απ’ αυτούς, να εισάγουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας, ωστόσο τα σημάδια είναι ιδιαίτερα θετικά».

Για τις προσθήκες ποδοσφαιριστών που θα ακολουθήσουν: «Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πως ακριβώς θέλουμε να παίζει ο Παναιτωλικός της επόμενης σεζόν. Ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο ξεκάθαρα τι ακριβώς θα συμβεί όταν συμπληρωθεί το ρόστερ. Περιμένουμε την έλευση κάποιων ποδοσφαιριστών οι οποίοι ήδη ανήκουν στη ομάδα, για τους οποίους έχουμε εικόνα. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και πως θα ανταποκριθούν σ’ αυτά που ζητάμε. Αλλά θα έρθουν και κάποιοι νέοι, οι οποίοι πιθανότατα θα μπορέσουν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα μας. Αναφέρομαι στις γενικές ιδέες. Τι θα μπορεί να κάνει η ομάδα με τη μπάλα στα πόδια της, τι θα μπορεί να κάνει χωρίς αυτή, πώς θα αντιδράει όταν την κερδίζει ή τη χάνει».

Αναφορά έκανε και στις γενικότερες εντυπώσεις του από τις συνθήκες που βρήκε στο Αγρίνιο: «Έχω τρεις εβδομάδες εδώ και οι προσδοκίες που είχα φτάνοντας έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ. Τόσο από το Σύλλογο, όσο και από την περιοχή. Όπως επίσης από τους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεσή μου. Θεωρώ ότι και οι ποδοσφαιριστές μπορούν να βελτιωθούν περισσότερο και να μεγαλώσουν το Σύλλογο».

Όσο για τα νέα παιδιά του Παναιτωλικού έδωσε το στίγμα: «Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχουμε αυτή τη σεζόν είναι η αξιοποίηση των νέων παικτών, οι οποίοι βρίσκονται μαζί μας και δουλεύουν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Ελπίζουμε να παραμείνουν πολλοί απ’ αυτούς στο τελικό ρόστερ του Παναιτωλικού».

Γιώργος Παπαϊωάννου