Αιφνιδιασμός από Εντζενγκέλε

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός διέρρεε πως ο Γουίλιαμ Εντζενγκέλε δεν επιθυμούσε να παραμείνει στην ομάδα λόγω της απόφασής του να βρίσκεται στο εξωτερικό. Όπως έχει τεθεί από την Διοίκηση της ομάδας δεν υπήρξε ούτε οικονομική διαφορά με τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό, ούτε κάποιο πρόβλημα στην συνεργασία του με τους κυανοκίτρινους.  Όμως τα γεγονότα δείχνουν εντελώς αντίθετα δεδομένα.

Ο Εντζενγκέλε την Δευτέρα έδωσε το παρόν στην πρώτη προπόνηση της Βέροιας, εκδηλώνοντας σαφέστατα πως σκοπεύει να συνεχίσει στην «Βασίλισσα του Βορρά», ομάδα σαφώς υποδεέστερη του Παναιτωλικού σε όλους τους τομείς.

Επομένως ή ήταν πολύ μικρή και υποτιμητική η πρόταση της ΠΑΕ Παναιτωλικός (όπως με τον Χάβο), ή υπήρχε άλλο θέμα εκ μέρους του ποδοσφαιριστή με την ομάδα του Αγρινίου. Εντούτοις δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι χθες το απόγευμα η απόκτησή του και όπως αναφέρει η ΠΑΕ Βέροια  θα ανακοινωθεί  επίσημα μετά την οριστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα καθορίσει εάν η ομάδα της Ημαθίας θα αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ. Άσχετα απ’ αυτό και όσον αφορά τον Παναιτωλικό είναι σαφές ότι κάτι «χάλασε» ανάμεσα σε παίκτη και ΠΑΕ.

Μη αδειδότηση… ίσον υποβιβασμός

Το μέτρο να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άδεια ετοιμάζεται να επαναφέρει το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Κάτι που ίσχυε μέχρι και πριν από τρία χρόνια, όταν έγινε μία προσπάθεια εξυγίανσης των ΠΑΕ. Τότε επιλέχθηκε η ενδιάμεση λύση και οι ομάδες που έχουν οικονομικά προβλήματα, αντί να πέσουν Κατηγορία, παραμένουν χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να κινηθούν σε μεγάλα μπάτζετ με περιορισμούς στις μεταγραφές.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν πέτυχε, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιωνίου, που ούτε φέτος κατάφεραν να πάρουν άδεια, ενώ παράλληλα πέφτει και το επίπεδο της Κατηγορίας. Έτσι, το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ παρουσιάζεται έτοιμο να ψηφίσει την επαναφορά του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ από του χρόνου και θα αφορά την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της σεζόν 2016 – 17.

 

Γιώργος Παπαϊωάννου