Και τακτική με… ακτινογραφίες

Ο προπονητής του Παναιτωλικού ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ότι το βάρος δίνεται στην Φυσική Κατάσταση και είναι το φυσιολογικό γι’ αυτή την εποχή. Όμως ο Πόντες παράλληλα ενσωματώνει κομβικά στοιχεία της τακτικής και θέλει να διαπιστώσει πως ανταποκρίνονται οι παίκτες που έχει για την ώρα στην διάθεσή του.

Ήδη από τα Σάββατο με δίτερμα αξιολόγησης των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών κάθε ποδοσφαιριστή θέλησε να κάνει μια πρώτη καταγραφή. Και την Κυριακή προχώρησε στα «βαθιά» με ασκήσεις επιθετικής τακτικής, η οποία είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Επιπλέον ζήτησε από τους παίκτες του να ανταποκριθούν σε ασκήσεις μετάβασης από άμυνα σε επίθεση, στοιχείο στο οποίο είναι απαραίτητη η ταχύτητα.

Είναι εμφανές ότι ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του επιδιώκουν να καταγράψουν τις δυνατότητες του κάθε παίκτη σε κομμάτια τακτικής που σκοπεύει να ζητήσει στους αγώνες. Προφανώς αυτό το σκοπό είχε και το χθεσινό φιλικό με την ομάδα Κ20.

Στο μεταξύ δεν υπήρξε κάποια δραστηριότητα στον μεταγραφικό τομέα κι ενώ οι δύο Μπεχαράνο, Ντιέγκο και Ντάνι, δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί. Ο πρώτος έχει να διεκπεραιώσει ορισμένα γραφειοκρατικά ζητήματα στην πατρίδα του και ο νεοαποκτηθείς έχει άδεια έως τις 18 Ιουλίου που πρέπει να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ομάδα.

Επίσης επιθυμία του Πόντες είναι να επιδιωχθεί η συντομότερη δυνατή απόκτηση ενός επιθετικού χαφ, ενός φορ κι ενός κεντρικού αμυντικού με ικανότητες στη επιθετική τακτική.

Γιώργος Παπαϊωάννου