Μετά το Μάκο οι υπόλοιποι

Με την υπογραφή του Γρηγόρη Μάκου για δύο χρόνια στον Παναιτωλικό, αφενός οι κυανοκίτρινοι ενισχύθηκαν στην μεσαία γραμμή και αφετέρου πάνε για τέσσερις ή πέντε μεταγραφές ακόμα, αν προσμετρήσουμε τα λεγόμενα του Πόντες και του Γ. Μπελεβώνη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, στην συνέντευξη της Παρασκευής, ανέφερε παίκτες που αποχώρησαν και ουσιαστικά είπε πως αυτοί πρόκειται να αναπληρωθούν, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος έκανε λόγο για 5 ή 6 προσθήκες ακόμα. Η μία είναι ο Μάκος που ήδη υπέγραψε. Γίνεται σαφές πως στους υπόλοιπους πέντε (ή τέσσερις) παίκτες περιλαμβάνονται, κεντρικός αμυντικός, επιθετικός χαφ, φορ και ίσως ένας ακόμα κεντρικός χαφ αφού αποχώρησαν τρεις (Λαζαρ, Γοδόι, Φωτάκης) και ήλθαν δύο (Ντάνι Μπεχαράνο, Γρηγόρης Μάκος). Να σημειωθεί ότι δεν έγινε αναφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα το καθορίσει η πορεία με αρχική πρόθεση να αξιοποιηθεί εκεί κάποιος νεαρός, με τον Κέβιν βασικό.

Άλλωστε ειπώθηκε για 5-6 παίκτες κι αυτό δείχνει ότι σε κάποιες θέσεις υπάρχει ακόμα ερωτηματικό για το αν θα καλυφθούν με νέα πρόσωπα, ή θα στηριχθεί ο Πόντες στους υπάρχοντες. Αξιοσημείωτο πως ο Πορτογάλος ανέφερε 21 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες, άρα ο αριθμός των εικοσιτεσσάρων παικτών είναι εκείνος που θεωρεί ιδανικό για να δουλέψει κι επίσης δεν απαιτεί να γίνουν άμεσα οι όποιες μεταγραφές. Επίσης βάσει λεγομένων Μπελεβώνη δύσκολα θα πρέπει να αναμένεται μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στη συνέχεια.

Το νέο απόκτημα του Παναιτωλικού, ο Γρηγόρης Μάκος, δήλωσε μετά την υπογραφή του στην ιστοσελίδα Sport24: «Υπήρξε και παλαιότερα επαφή με τον Παναιτωλικό όπως και με άλλες ομάδες. Τόσο καιρό που έλειπα είχα πει θα επιστρέψω μόνο όταν υπάρχει κάτι σοβαρό. Κάτι που έγινε πολύ γρήγορα. Με περίμεναν όλοι οι άνθρωποι της ομάδας. Ήταν πολύ θετικό το κλίμα. Σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο παίζει η ψυχολογία. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Από την στιγμή που με ήθελαν τελείωσε εκεί η υπόθεση».

Και στην ερώτηση αν μπορεί να επιστρέψει στην Εθνική μέσω του Παναιτωλικού, απάντησε: «Εννοείται αυτό. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχα την ευκαιρία μου μετά τον τραυματισμό μου. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα μπορεί να βοηθήσει και εμένα. Η ομάδα πρωταγωνιστεί και έχει σαν στόχο την ομάδα».

Προς Ελλάδα ο Εντζενγκέλε

Γράφτηκε στην Τουρκία ότι ο Γουίλιαμ Εντζενγκέλε συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σάμσουνσπορ. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, όμως, διέψευσε ότι έχει δώσει τα χέρια με τους Τούρκους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά άκουσε για την συγκεκριμένη ομάδα. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον «Γουίλι» να επιστρέφει στην Ελλάδα, όχι για λογαριασμό του Παναιτωλικού, μα έχοντας συμφωνήσει με άλλη ομάδα.

Γιώργος Παπαϊωάννου