Λεονέλ Πόντες: Ζητάει πειθαρχία σε όλα

Η χθεσινή ήταν η 4η μέρα που ο Λεονέλ Πόντες έκανε προπόνηση με τους παίκτες του Παναιτωλικού, έχοντας δίπλα του πάντα τους συνεργάτες του. Ένα από τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας του νέου προπονητή του Παναιτωλικού είναι η πειθαρχία, κάτι που είχε δηλώσει εμμέσως, αλλά δεν είναι φανερό λόγω του ήπιου χαρακτήρα του.

Επέβαλε οι ποδοσφαιριστές να προπονούνται με ιματισμό αντίστοιχο των αγώνων και να φορούν επικαλαμίδες, κάτι που συχνά αποφεύγουν στην προπόνηση. Επίσης ο συνεργάτης του και Αναλυτής αγώνων, Ντάνιελ Γκονσάλβες, μαγνητοσκοπεί την προπόνηση κι έτσι εντοπίζονται ατέλειες, ή και λάθη των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ.

Πάντως μέχρι τώρα αφήνει άριστες εντυπώσεις στους ανθρώπους της ομάδας όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του, μα και για την συμπεριφορά του. Δείχνει ιδιαίτερα συνεργάσιμος, κάτι που όλοι αναμένουν να συνεισφέρει στην καλή επικοινωνία και αλληλεπίδραση ανάμεσα στην επαγγελματική ομάδα κι εκείνες των μικρότερων ηλικιών. Ο ίδιος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, την Κυριακή: «Βάζουμε στο πρόγραμμά μας στοιχεία που θέλουμε να έχει η ομάδα μας κατά τη διάρκεια της σεζόν και καθημερινά δουλεύουμε να τα εξελίξουμε.Έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, οπότε η φυσική κατάσταση έχει προτεραιότητα, προσέχοντας ενδεχόμενη κόπωση των παικτών».

Γράφτηκε για Μέιρα

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναιτωλικού αποτελούν αντικείμενο ειδησιογραφικού «σαφάρι» και έχει γραφτεί σχετικά με ενδιαφέρον της ομάδας του Αγρινίου για τον Ζοάο Μέιρα. Πρόκειται για 28χρονο κεντρικό αμυντικό που αγωνίζεται στη Μπελενένσες από το 2012. Είναι γεννημένος στις 30 Απριλίου 1987 και έχει ύψος 1.85. Ο Μέιρα έχει περάσει και από Cova da Piedade (2006-2008), Mafra (2008-2009) και Atlético (2009-2012). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα του θα είχε προχωρήσει, αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αυτή που στην παρούσα φάση τον αποτρέπει από το να πει το »ναι».

Γιώργος Παπαϊωάννου