Έμφαση στις Ακαδημίες

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, πέρα από την εισαγωγή του έκανε δυναμική παρέμβαση για τη κομμάτι των Ακαδημιών.

Είπε: «Θέλω να αναφερθώ πρώτα στην περασμένη χρονιά. Ήταν ιδιαίτερη χρονιά. Ξεκινήσαμε με μεγάλη αισιοδοξία για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν την προηγούμενη και στην πορεία ανακαλύψαμε ότι βρεθήκαμε κοντά σε ένα στόχο. Στην αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί, αλλά όταν είχαμε φτάσει σε κάποια βαθμολογία και υπήρχαν ακόμα πολλά παιγνίδια πιστεύαμε μπορούσαμε ο Παναιτωλικός να βγει στην Ευρώπη. Δυστυχώς απογοητευτήκαμε, κάναμε κοιλιά σε δύσκολο σημείο και με ομάδες που δεν έπρεπε να χάσουμε. Γενικά η χρονιά ήταν επιτυχημένη, για ένα κλικ το χάσαμε, αλλά θα παλέψουμε τα επόμενα χρόνια. Πήραμε, όμως, ένα μάθημα και πιστεύω να μας βοηθήσει.

Για φέτος είμαστε αισιόδοξοι, κρατήσαμε μεγάλο μέρος τν παικτών μας και με  αργά μα σταθερά βήματα προχωράμε στις μεταγραφές. Πιστεύω θα κάνουμε καλύτερη ομάδα, με στόχο λίγο πιο πάνω κι όπου φτάσουμε.

Στην προσπάθεια να πάμε πιο ψηλά πήραμε τον προπονητή και τους συνεργάτες του, που έχουν άλλες εμπειρίες και αν ανταποκριθούν σ’ αυτά που συζητήσαμε πιστεύω θα βοηθήσουν. Μπορούσε να ήταν κ από άλλη χώρα, αλλά με την Πορτογαλία έχουμε πολλά  κοινά, βρίσκεται σε καλό Ευρωπαϊκό επίπεδο  και πιστεύω θα συνεργαστούμε για δύο χρόνια, τουλάχιστον.

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού για το θέμα των Ακαδημιών παρενέβη και είπε: «Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες από την περιοχή και  τις ακαδημίες μας. Μόνο έτσι θα σταθεί η ομάδα στα πόδια της χωρίς ενέσεις κι άσχετα αν υπάρχουν… κάπιταλ κοντρόλ. Αυτός είναι ο μόνιμος στόχος μας και απαίτησή μας από τον κάθε προπονητή που έρχεται στην ομάδα. Αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος στα κριτήριά μου για την επιτυχία ενός προπονητή στον Παναιτωλικό στο τέλος της κάθε χρονιάς, αν και όλοι λενε «γι’ αυτό είμαι εδώ», αλλά δεν το είδαμε». .

Γιώργος Παπαϊωάννου