Στο Εμιλέον η «πρώτη» και φέτος

Όπως πέρσι έτσι και φέτος η πρώτη προπόνηση του Παναιτωλικού θα γίνει στο Εμιλέον και όχι στο γήπεδο της ομάδας, όπως το 2013 και το 2012. Η ΠΑΕ ενημέρωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η ισοκινητική αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών και αύριο θα πραγματοποιηθεί ο εργομετρικός έλεγχος. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στο Emileon στις 6.30 το απόγευμα».

Την Τετάρτη είχαν συναντηθεί όλοι όσοι εργάζονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πλην των ποδοσφαιριστών, ενόψει της συνεργασίας τους για την περίοδο που ξεκινά με την προετοιμασία. Ο προπονητής, Λιονέλ Πόντες και τα υπόλοιπα μέλη του επιτελείου του, συναντήθηκαν με τον Γενικό Αρχηγό, τους προπονητές των τμημάτων υποδομής, το ιατρικό επιτελείο και τον φροντιστή.

Στα μεταγραφικά υπήρξε «πάγωμα» ως προς τις εξελίξεις τις προηγούμενες μέρες, παρά τις προ διημέρου εκτιμήσεις από την Διοίκηση ότι πρόκειται να γίνουν δύο προσθήκες πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Απομένουν η σημερινή και η αυριανή μέρα, κατά τις οποίες πιθανόν να υπάρξει μεταγραφή ποδοσφαιριστή. Πάντως ήδη σε πολλές ομάδες οι παίκτες από το εξωτερικό και οι ατζέντηδες ζητούν παραπάνω εγγυήσεις, μέχρι και κατάθεση των χρημάτων στο εξωτερικό, για να συνεχίσουν να παίζουν στην Ελλάδα.

Υπάρχουν… μουρμούρες

Στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε τις τιμές των εισιτηρίων Διαρκείας του Παναιτωλικού για την προσεχή Αγωνιστική περίοδο, με την αναφορά ότι σε απόλυτες τιμές κινούνται σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρσι. Όμως οι φίλαθλοι έχουν… αντιρρήσεις, όπως αυτές καταγράφονται στο διαδίκτυο, αλλά και σε στέκια του Αγρινίου.

Στην μεγάλη πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση ότι ανακοινώθηκαν σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας και εκλήφθη ως αδιαφορία της ΠΑΕ στα πρωτοφανή προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όταν μάλιστα δεν πρόκειται να αρχίσει άμεσα η διάθεσή τους.

Η μεγαλύτερη ένσταση εντοπίζεται στις τιμές, καθώς θεωρούν ότι η μείωση δεν είναι πραγματική, όπως επιτάσσουν οι συνθήκες, διότι το προσεχές πρωτάθλημα περιλαμβάνει δεκαέξι αγώνες και όχι δεκαοκτώ.
Κάνοντας τους υπολογισμούς, στο μέσο όρο ανά αγώνα, στην μεγάλη κερκίδα οι τιμές παρουσιάζουν ελάχιστη άνοδο προς το κέντρο (περίπου 17,6 έναντι 17,3 ευρώ ανά αγώνα) και ελάχιστη πτώση προς τα άκρα (περίπου 13 έναντι 13,2 ευρώ ανά αγώνα). Στο άνω διάζωμα της μικρής κερκίδας υπάρχει σημαντική πτώση ανά αγώνα καθώς από 14.1 ευρώ πλέον κοστίζει 11,6 ευρώ και στο κάτω διάζωμα περίπου στα ίδια από 9,4 ευρώ πέρσι στα 9 ευρώ φέτος. Επίσης και στο πέταλο από τα 7,3 ευρώ πέρσι φέτος ο κάθε αγώνας κοστίζει 5 ευρώ.

Αυτά βέβαια για τα Διαρκείας, καθώς τα απλά εισιτήρια θα έχουν εντελώς διαφορετικές τιμές.

Η διεξαγωγή του Κυπέλλου

ÑÉÆÏÓ ÂÁÓÉËÅÉÏÕÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ×ÁÍÉÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2015-16 και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τις 7 Αυγούστου. Είναι ένας θεσμός που ο Παναιτωλικός δεν έχει να επιδείξει διακρίσεις και στην πρόσφατη διοργάνωση είχε άδοξο αποκλεισμό από νωρίς (φωτο απ’ τον αγώνα με τα Χανιά). Ωστόσο θα πρέπει να βρίσκεται στις επιδιώξεις του, ειδικά τώρα που αγωνίζεται την Σούπερ Λιγκ.

Ο θεσμός του Κυπέλλου ξεκινά 19 και 20 Αυγούστου με τέσσερις αγώνες μεταξύ ομάδων της Football League και τις ρεβάνς στις 26, 27 Αυγούστου προκειμένου να προκύψει ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων (32) για να διασταυρωθούν μεταξύ τους.

Στη συνέχεια η διοργάνωση θα συνεχιστεί με την δεύτερη φάση όπου οι 16 ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα αντιμετωπίσουν τις 16 που θα έχουν μείνει μετά την πρώτη φάση του Αυγούστου από την Β΄Εθνική (Football League), ως εξής:

2η Φάση (16 αγώνες)

1η Αγωνιστική: 22, 23, 24 Σεπτεμβρίου 2015
2η Αγωνιστική: 27, 28, 29 Οκτωβρίου 2015
3η Αγωνιστική: 01, 02, 03 Δεκεμβρίου 2015

3η Φάση (8 αγώνες)

1η Αγωνιστική: 15, 16, 17 Δεκεμβρίου 2015
2η Αγωνιστική: 05, 06, 07 Ιανουαρίου 2016

4η Φάση/Προημιτελική (4 διπλοί αγώνες)

Πρώτοι αγώνες: 20, 21 Ιανουαρίου 2016
Επαναληπτικοί: 10, 11 Φεβρουαρίου 2016

5η Φάση/Ημιτελική (2 διπλοί αγώνες)

Πρώτοι αγώνες: 02, 03 Μαρτίου 2016
Επαναληπτικοί : 06, 07 Απριλίου 2016

Τελικός

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Γιώργος Παπαϊωάννου