Τα ακόμη φθηνότερα Διαρκείας και τα «αγκάθια»

Πριν ένα περίπου χρόνο, συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2014, η ΠΑΕ Παναιτωλικός δημοσίευε τις τιμές των εισιτηρίων Διαρκείας, οι οποίες ήταν αισθητά χαμηλές σε σχέση με πρόπερσι. Φέτος πιο καθυστερημένα έδωσε τις τιμές την Τρίτη το μεσημέρι και το πρώτο στοιχείο είναι το ακόμα πιο χαμηλό κόστος, όπως φαίνεται και στην συνέχεια με τις περσινές τιμές σε παρένθεση.

Εκείνο που εγείρει ερωτήματα είναι γιατί η Διοίκηση του Παναιτωλικού επιμένει στην πολιτική του ακριβού εισιτηρίου όταν πρόκειται μεμονωμένα για κάθε αγώνα. Αναφέροντας «οι τιμές των απλών εισιτηρίων θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα και θα ανακοινωθούν σύντομα», ουσιαστικά παραπέμπει – με τα σημερινά δεδομένα – σε σχεδόν απαγορευτικό κόστος. Όταν μάλιστα η αγοραστική δύναμη των φιλάθλων έχει κατρακυλήσει και δεν είναι για όλους εφικτή η αγορά Διαρκείας, λόγω της απαίτησης να καταβληθεί ένα σεβαστό ποσό άμεσα. Άρα, με τη λογική αυτή, η ΠΑΕ μειώνει την δυνατότητα μεγάλης προσέλευσης φιλάθλων στην διάρκεια του πρωταθλήματος, σαν να αμφιβάλει για το ποδοσφαιρικό προϊόν που θα προσφέρει και παρότι διακηρύσσει το σύνθημα «κάθε μέρα πιο δυνατοί».

Άξιο προσοχής ότι στην Θύρα4 δεν θα υπάρχουν απλά εισιτήρια σε κάθε αγώνα και θα διατεθεί μόνο σε κατόχους Διαρκείας και προσκλήσεις χορηγών. Ωστόσο η Θύρα αυτή, στο κέντρο της μικρής κερκίδας, είναι το σημείο που μετακόμισαν οι Warriors μετά την εγκατάλειψη του πετάλου στα μέσα της περασμένης σαιζόν και ουσιαστικά η ΠΑΕ τους διώχνει κι από εκεί, με ό,τι αυτό μπορεί να επιφέρει. Επίσης Διαρκείας δεν θα εκδοθούν για τις Θύρες 3&5 στη μικρή κερκίδα, στις οποίες προφανώς θα υπάρχουν μόνο απλά εισιτήρια.

Η αγορά ενός Διαρκείας αφορά όλους τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος 2015-2016 και δεν περιλαμβάνει αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος ή τυχόν αγώνες play offs. H διάθεση θα αρχίσει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, με ημέρες διάθεσης κάθε Δευτέρα & Τετάρτη και ώρες 17:00 – 20:00. Οι παλιοί κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους ανανεώνοντας έως και 29 Ιουλίου 2015, στα γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο και για ανανέωση αλλά και για νέα αγορά, οι φίλαθλοι υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα και να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση.

Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται με την πληρωμή της. Τρόποι πληρωμής είναι: 1. Μετρητοίς με την κατάθεση της αίτησης 2.Μέσω πιστωτικής κάρτας έως 10 άτοκες δόσεις.
Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση της ΠΑΕ τα εισιτήρια (διαρκείας και απλά) είναι ονομαστικά και αυστηρά προσωπικά. Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο για να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο πρέπει να επιδείξει και την ταυτότητά του για να πιστοποιήσει ότι είναι το πρόσωπο που αναγράφει το εισιτήριό του. Διαφορετικά δεν επιτρέπεται η είσοδος από το σύστημα ελέγχου που υποχρεωτικά εφαρμόζεται με τον νέο αθλητικό νόμο. Επομένως παύει η δυνατότητα παραχώρησης του Διαρκείας σε κάποιο άλλο πρόσωπο, για ορισμένους αγώνες, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Οι κάτοχου Διαρκείας θα έχουν επιπλέον παροχές και συγκεκριμένα: 1. Οι κάτοχοι καρτών VIP θα έχουν πρόσβαση στο ΠΑΝcafe και δωρεάν μπουφέ, καφέ, αναψυκτικά. 2. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας 2015-2016 θα έχουν έκπτωση από 10% έως 20% για αγορές στη Μπουτίκ του Παναιτωλικού. 3.Θα έχουν προτεραιότητα στην αγορά απλών εισιτηρίων. 4. Θα συμμετέχουν σε κληρώσεις δώρων και άλλες ενέργειες που προγραμματίζονται. 5. Με την παραλαβή της κάρτας τους θα παραλαμβάνουν δωρεάν το έντυπο Review της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

ΘΥΡΑ ΤΜΗΜΑ ΤΙΜΕΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
VIP Άνω διάζωμα 545 € (575€)
VIP Κάτω διάζωμα 445 € (475€)
Θ1 4 (δίπλα στα VIP) 265 € (295€)
Θ2 6 (δίπλα στα VIP) 265 € (295€)
Θ1 2 και 3 195 € (225€)
Θ2 7 και 8 195 € (225€)

ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Θ4A Άνω διάζωμα 175 € (240€)
Θ4 3,4,5 (κεντρικά)* 135 € (160€)

ΠΕΤΑΛΟ
Θ7 75 € (125€)

• Σε όλες τις Θύρες ΠΑΙΔΙΚΑ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ: Έκπτωση 30%

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ

ΘΥΡΑ 1 ΤΜΗΜΑ 1
Πατέρας + Μητέρα + 1παιδί 345 € (375 €)
Πατέρας ή Μητέρα + 1παιδί 195 € (225 €)
Κάθε επιπλέον παιδί 50 € (50 €)

Σε παρένθεση το κόστος την προηγούμενη σαιζόν

 

Αρνητική απάντηση της Σούπερ Λιγκ

Στην πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ η Σούπερ Λίγκ έδωσε αρνητική απάντηση μετά το Δ.Σ. το μεσημέρι της Τρίτης, αφού έκρινε ανεπαρκή τη προσφορά για 16,5 εκατ. ευρώ, που έχει καταθέσει ο οργανισμός για τη χορηγία του πρωταθλήματος και τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων, και σκοπεύει να ζητήσει αρκετά περισσότερα χρήματα.

Στο ίδιο Δ.Σ. αποφασίστηκε να καλύψει η Σούπερ Λίγκα το κόστος (ύψους 70.000 ευρώ) για το κέντρο ηλεκτρονικού εισιτηρίου και συμφωνήθηκε να τεθεί αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού ν’ αναλάβει η ίδια η διοργανώτρια τη διαχείρισή του.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το διήμερο 22/23 Αυγούστου, όπως αναμένονταν, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 13, ή στις 14 Ιουλίου. Ο πρώτος γύρος θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, η κανονική διάρκεια στις 17 Απριλίου και τα πλέι-οφ θα διεξαχθούν στο διάστημα 4-22 Μαΐου.

Γιώργος Παπαϊωάννου