Στη «σκιά» των εξελίξεων

Η προγραμματισμένη για χθες έναρξη της νέας περιόδου του Παναιτωλικού πραγματοποιήθηκε με ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και θα τελειώσουν την Πέμπτη με εργομετρικό έλεγχο. Παράλληλα η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στα τεκταινόμενα της χώρας έχει σαφείς επιδράσεις και στο ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο στο επαγγελματικό.

Ειδικά για τον Παναιτωλικό, ο οποίος αναζητά στο εξωτερικό ποδοσφαιριστές για ενίσχυση, αυτή η νέα εξέλιξη στα οικονομικά της Ελλάδας φέρνει εμπόδια και αναβολές, για αρχή. Είναι λογικό οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές να επανεξετάζουν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στην Ελλάδα. Όπως εκτιμούν κύκλοι της ΠΑΕ αυτό είναι προσωρινό, λίγων ημερών ζήτημα, το οποίο οι άνθρωποι του Παναιτωλικού είναι σε θέση να διευθετήσουν όσον αφορά τις δικές τους συζητήσεις με παίκτες από χώρες του εξωτερικού. Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι για μεταγραφικά θέματα συνεχίζουν τις ενέργειές τους, αν και είναι φανερό πως λειτουργούν υπό το βάρος της οικονομικής αστάθειας.

Ωστόσο διαβεβαιώνουν πως μέχρι την Παρασκευή, που θα είναι η επίσημη «πρώτη», θα έχουν ανακοινωθεί δύο νέοι ποδοσφαιριστές, χωρίς να αναφέρουν αν θα προέρχονται απ’ την εγχώρια αγορά (όπου είναι πιο εύκολες οι συμφωνίες), ή από το εξωτερικό .

Πάντως τη Κυριακή έφτασαν στο Αγρίνιο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, με εξαίρεση τον Ντάνι Μπεχαράνο. Ο Βολιβιανός νεοαποκτηθείς μέσος θα αφιχθεί μετά από μερικές μέρες αποχής από τις προπονήσεις, καθότι μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε πλήρη αγωνιστική δράση με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Κόπα Αμέρικα. Από χθες οι υπόλοιποι παίκτες των κυανοκίτρινων άρχισαν να υποβάλλονται σε εξετάσεις ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε αιμοληψία για τις αιματολογικές εξετάσεις και το μεσημέρι το ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών έκανε καρδιολογικό έλεγχο στο ιατρείο του καρδιολόγου και μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Γιώργου Τζελτζέ (φωτο με τον Μαλεζά). Σήμερα θα ακολουθήσει το δεύτερο γκρουπ, ενώ τόσο σήμερα όσο και αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ισοκινητική αξιολόγηση. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί εργομετρικός έλεγχος και την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη προπόνηση, ανοιχτή για το φίλαθλο κοινό.

Στο μεταξύ πηγές απ’ τον Παναιτωλικό κάνουν λόγο για συμφωνία με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για φιλικές αναμετρήσεις στο Αγρίνιο, τον Αύγουστο, χωρίς να έχουν οριστεί ακόμα οι ημερομηνίες.

Γιώργος Παπαϊωάννου