Την Δευτέρα η πρώτη συγκέντρωση στον Παναιτωλικό

Την Δευτέρα ξεκινά η νέα σαιζόν στον Παναιτωλικό με την συγκέντρωση των παικτών του για Ιατρικές & Εργομετρικές εξετάσεις και την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα κάνουν την πρώτη προπόνηση. Αυτή την στιγμή το δυναμικό σε ποδοσφαιριστές αριθμεί 19 άτομα εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες και από τους υπόλοιπους 16 οι τέσσερις είναι νεαροί και χωρίς παραστάσεις ή συμμετοχές. Άρα οι ιθύνοντες της ομάδας πρέπει να «τρέξουν» για την ενίσχυση.

Ήδη έχουν αποκτηθεί ο διεθνής Βολιβιανός μέσος Ντάνι Μπεχαράνο και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Κυριακίδης κι ενώ από την ΠΑΕ γίνονταν λόγος για τέσσερα ή πέντε νέα αποκτήματα άμεσα πλέον ο στόχος είναι ένας οι δύο παίκτες το επόμενο διάστημα. Συνολικά, λέγεται από επίσημα χείλη, θα γίνουν ακόμη έξι μεταγραφές. Ίσως αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, διότι εάν ο Πόντες δεν μείνει ικανοποιημένος από κάποιους παίκτες και ειδικά τους νεαρούς, θα χρειαστεί μεγαλύτερη ενίσχυση. Το βάρος θα πέσει στην ενίσχυση του άξονα και στις θέσεις του επιτελικού χαφ (αντι – Μαρτίνες) με εκείνη του φορ. Είναι θέσεις για τις οποίες υπάρχει πρόθεση να δαπανηθούν παραπάνω χρήματα, ίσως και για ένα κεντρικό αμυντικό όπου θα κάνει τη διαφορά ειδικά στην ανάπτυξη του παιγνιδιού.

Για να θυμηθούμε λίγο το ρόστερ τερματοφύλακες είναι οι Κυριακίδης, Στεφανάκος, Κολοβούρης και θεωρείται απίθανο να αναζητηθεί κάποιος ακόμα.
Ο Κουτρουμάνος με τον Ντιέγκο Μπεχαράνο προορίζονται να καλύψουν το δεξί άκρο της άμυνας και σε περίπτωση ανάγκης αμφότεροι παίζουν ως ανασταλτικοί χαφ στον άξονα, ή δεξιά. Κούσας και Μαλεζάς είναι οι κεντρικοί αμυντικοί, σίγουρα θα γίνει απόπειρα να προωθηθεί κι ένας από τους νεαρούς για την θέση αυτή, αλλά η απόκτηση ενός τουλάχιστον έτοιμου παίκτη είναι αναπόφευκτη. Αριστερά στην άμυνα, υπάρχει μόνο ο Κέβιν.

Ντάνι Μπεχαράνο και Παπουτσογιαννόπουλος είναι οι παίκτες που μπορούν να υπολογίζονται ως χαφ με ανασταλτικά καθήκοντα στον άξονα και ο Ρουσκουγιέδα για τις θέσεις των επιθετικογενών μέσων μαζί με τους Βιγαφάνες – Κάπελ, αλλά και τον Μύγα, ο οποίος ενίοτε προσέφερε και ως δεξιός ακραίος αμυντικός. Για την θέση του φορ υπάρχει μόνο ο Βασιλείου και επίσης υπολογίζονται για διαφορετικές θέσεις οι νεαροί Μήλιος, Kωνσταντινόπουλος, Ζαρκάδας και Χαντάκιας, με τον τελευταίο να έχει πιθανότητες να βρεθεί στις επιλογές για το κέντρο τα άμυνας.

Η αποστολή του Παναιτωλικού θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι στις 16 Ιουλίου και θα επιστρέψει 26 ή 27 του ίδιου μήνα. Ο Πόντες με τους συνεργάτες του βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας με σκοπό να επιθεωρήσουν τις συνθήκες εκεί και τις υποδομές σε κάθε επίπεδο.
ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÕ

Τα διαδικαστικά

Ένα θέμα που «τρέχουν» οι ιθύνοντες του Παναιτωλικού είναι τα απαιτούμενα μέτρα και τα τεχνικά μέσα στο γήπεδο για να καλύπτει τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας. Όπως υπολογίζουν πριν το τέλος Ιουλίου θα έχουν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας στους χώρους του γηπέδου, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ζυμώσεις.. επί ζυμώσεων γίνονται στην πολιτική που θα ακολουθηθεί στα εισιτήρια Διαρκείας και τα απλά εισιτήρια κάθε αγώνα. Στην ΠΑΕ αισθάνονται άμεσα την απειλή μια νέας σοβαρής μείωσης των πωλήσεων και στα Διαρκείας έχουν αποφασίσει μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρσι. Βέβαια έως την επίσημη ανακοίνωση αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί, καθώς έχουν γίνει πολλές αλλαγές στα πλάνα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι τιμές στα απλά εισιτήρια κάθε αγώνα δεν πρόκειται να αλλάξουν, όμως κι αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο.

Τις τελευταίες μέρες εξετάστηκε η απειλή να διατεθούν λίγα Διαρκείας και παράλληλα οι υψηλές τιμές των άλλων εισιτηρίων να επιφέρουν σοβαρή μείωση φιλάθλων και εσόδων. Στο τραπέζι «έπεσε» και η σκέψη να μην δημοσιοποιηθούν οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων και να διαμορφωθούν αναλόγως με την κίνηση των Διαρκείας, ωστόσο εκτιμήθηκε πως εάν δεν υπάρχει η σύγκριση τιμών δεν θα λειτουργήσει υπέρ της πώλησης των Διαρκείας.

Συνεδριάζει εκτάκτως η λίγκα

Η διεξαγωγή έκτακτου Δ.Σ. την ερχόμενη Τρίτη (30/6) αποφασίστηκε από την Σούπερ Λιγκ, στο οποίο θα συζητηθούν παράμετροι του επόμενου πρωταθλήματος, αλλά βασικό θέμα είναι η χορηγία του ΟΠΑΠ για την οποία υπάρχουν ενστάσεις και άνθρωποι του Συνεταιρισμού θεωρούν πως υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 30/06/2015 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Σύμβαση κεντρικής χορηγίας του συνεταιρισμού και συμβάσεις χορηγίας ΠΑΕ – Μελών του (πρόταση ΟΠΑΠ – εναλλακτικές λύσεις).

2. Θέματα ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου και ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου 4326/2015.

3. Τηλεοπτικά δικαιώματα σε τρίτες χώρες.

4. Ημερομηνίες Αγωνιστικού Προγράμματος Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

5. Κλήρωση Πρωταθλήματος Super League 2015-16.

6. Εγγυητικό Ταμείο Ποδοσφαιριστών.

7. Διάφορα».

 

Γιώργος Παπαϊωάννου