Παναιτωλικός: Τρείς άμεσα

Χθες το απόγευμα ο Λιονέλ Πόντες πάτησε ξανά ελληνικό έδαφος και ακολούθησε η μετάβασή του στο Αγρίνιο. Από σήμερα πιάνει δουλειά για τα… καλά και προτεραιότητα θα δοθεί στις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν έως την έναρξη της προετοιμασίας, με την απόκτηση τουλάχιστον τριών ακόμα παικτών.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει μαζί του από την πρώτη στιγμή τον βοηθό του Πέδρο Ιλάρκο, τον Γυμναστή Ζε Πέδρο, και τον αναλυτή αγώνων Ντάνιελ Γκονσάλβες, όπως και τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Νικολαΐδη. Αντίθετα θα φθάσει μερικές μέρες αργότερα ο Έλληνας βοηθός του και μεταφραστής Αλέξανδρος Μανιάτογλου.

Επιθυμία του Πόντες είναι να κλείσουν παίκτες για τον άξονα της μεσαία γραμμής, αφενός επειδή έχουν αποχωρήσει όλοι σχεδόν από τις θέσεις αυτές, αφετέρου διότι πρόκειται για νευραλγικό χώρο και θέλει να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με εκείνους που θα αποκτηθούν τελικά. Φυσικά υπάρχει και ο Ντάνι Μπεχαράνο, μα όσο προχωράει η Βολιβία στο Κόπα Αμέρικα τόσο επιμηκύνεται ο χρόνος άφιξής του, καθώς μετά το πέρας των υποχρεώσεών του εκεί θα χρειαστεί την σχετική ειδική άδεια για περίπου 10 ημέρες.

Στα μεταγραφικά είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού για τον 27χρονο Αργεντινό της Κέρκυρας, Σεμπαστιάν Ναγιάρ. Όμως υπάρχει το ενδιαφέρον από την Ξάνθη και κυρίως από τον Ατρόμητο, ο οποίος εκτός του δέλεαρ της Ευρωπαϊκής συμμετοχής διαθέτει πλέον στην τεχνική ηγεσία τον Μιχάλη Γρηγορίου και οι δυο τους συνεργάστηκαν την πρόσφατη Αγωνιστική περίοδο στους «Φαίακες».
«Σενάρια» υπήρξαν ακόμα για τον Χρήστο Τζάνη, παίκτη του Πανθρακικού μέχρι πρόσφατα και παλιότερα του ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να προκύπτει πραγματικό ενδιαφέρον από τον Παναιτωλικό. Στην επιφάνεια ήλθε ξανά το όνομα του Λούκας Φαβάλι, μάλλον χωρίς βάσιμο κυανοκίτρινο ενδιαφέρον, αφού κανείς δεν θα ρίσκαρε μια άσχημη σαιζόν του Αργεντινού, ποδοσφαιριστή που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στην Β΄Εθνική.

Ουδέν νεότερο από Λυκογιάννη και Καράμπελα, με τον τελευταίο να παντρεύεται στη Μύκονο (φωτο) την σύντροφό του και μοντέλο, Αμάντα Λαγκαδιανού. Όπως, ακόμα, διαρρέεται από την ΠΑΕ ο Πόντες θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα παραμείνει και την επόμενη σαιζόν ένας εκ των Άλβες ή Μορένο.

Γιώργος Παπαϊωάννου