Τέσσερα φιλικά «έκλεισε» ο Παναιτωλικός

Ένα απ’ τα θέματα που πρέπει να οριστικοποιούνται σταδιακά στον Παναιτωλικό είναι οι φιλικές αναμετρήσεις στην περίοδο της προετοιμασίας. Ο Πόντες έχει ζητήσει να γίνουν έξι  φιλικά παιχνίδια και τα πρώτα θα γίνουν  με ομάδες Σούπερ Λιγκ. Δύο θα γίνουν στο Καρπενήσι με ομάδες που θα βρίσκονται εκεί για την προετοιμασία τους και συγκεκριμένα στις  18 Ιουλίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στις 26 Ιουλίου με τον Ηρακλή. Μετά την επιστροφή στο Αγρίνιο θα γίνει το τρίτο κόντρα  στην Κέρκυρα στις 2 Αυγούστου και το επόμενο θα είναι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη της Ηπείρου την Κυριακή 9 Αυγούστου (φωτο από το περσινό νικηφόρο φιλικό στα Γιάννενα, με 0-1,  στις 2 Αυγούστου).  Οπότε απομένουν να συμφωνηθούν δύο ακόμα παιγνίδια και από την ΠΑΕ ενημερώνουν πως θα αναζητήσουν αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Ο Πορτογάλος προπονητής εισηγήθηκε να  επιστρέψουν  οι παίχτες στις 28 Ιουνίου για να περάσουν τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και μετά τις 2 Ιουλίου  να γίνει η πρώτη επίσημη και ανοιχτή προπόνηση. Κάπου στις  12 ή 13 του μήνα αναμένεται  η αναχώρηση  για το Καρπενήσι, με επιστροφή μετά τον φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Κάμερες στα πλάνα

Κατάθεση  προσφορών για την βελτίωση  του συστήματος παρακαλούθησης μέσω καμερών στο γήπεδο της ομάδας βρίσκεται η Διοίκηση του Παναιτωλικού. Ο αθλητικός νόμος  Κοντονή προβλέπει πως αν δεν υπάρχει  σύστημα με ψηφιακές κάμερες που θα ελέγχει  συνολικά  το γήπεδο εσωτερικά και εξωτερικά, δεν θα μπορεί να γίνει επίσημο ματς της Σούπερ Λιγκ.  Το δίκτυο από κάμερες  και το  ονομαστικό ηλεκτρονικό  εισιτήριο είναι πλέον βασικές προϋποθέσεις. Η εικόνα από τις κάμερες θα φθάνει στον ειδικό χώρο ελέγχου και  η Αστυνομία θα  μπορεί να εντοπίζει  παρεκτροπές στις εξέδρες και γενικότερα σε χώρους του γηπέδου.

Αίτημα για άρση των περιοριστικών όρων    

Όπως λέγεται ανεπίσημα από τον Ολυμπιακό σκοπεύουν να  καταθέσουν αίτημα για την άρση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν προχθές στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επεσήμαναν, δε,  ότι είναι σημαντικό που  δεν επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποστηρίζουν ότι θα καταφέρουν να πετύχουν και την άρση των όρων που επιβλήθηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες καθώς στον Πειραιά πιστεύουν και υποστηρίζουν ότι κακώς επιβλήθηκαν αυτοί οι όροι στον πρόεδρο της ομάδας.

Στο μεταξύ από τον Παναθηναικό ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία στην UEFA κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Champions League, βασιζόμενοι σε τρεις παραμέτρους: 1) Την προχθεσινή απόφαση του ανακριτή διαφθοράς για τον Βαγγέλη Μαρινάκη (απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες και εγγύηση 200.000 ευρώ) . 2)  Τις  συνομιλίες του προέδρου του Ολυμπιακού  που καταγράφονται στο πόρισμα Κορέα, όπως και εκείνες στις οποίες αναφέρεται το όνομα του. 3) Στο  δεδικασμένο  από ανάλογες υποθέσεις.

Γιώργος Παπαϊωάννου