Σε αναμονή Πόντες

Την Δευτέρα το βράδυ αναμένεται  στο Αγρίνιο ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού,  Λιονέλ Πόντες,  και όπως λέγεται θα σημάνει την εντονότερη δραστηριοποίηση στα μεταγραφικά. Διότι μέχρι τώρα ήταν ξεκάθαρη η εντύπωση που δίνονταν, ότι δηλαδή ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα προχωρήσει κανονικά λόγω της «ανοιχτής» γραμμής με τον Πορτογάλο.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ένα ξαφνικό «πάγωμα» τις τελευταίες μέρες, ειδικά σε παίκτες από το εξωτερικό, χωρίς να είναι γνωστό που οφείλεται. Στόχος των ανθρώπων του Παναιτωλικού είναι να γίνουν τρεις μεταγραφές μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι στις 13 Ιουλίου. Οι θέσεις  που εκτιμάται από τους ιθύνοντες ότι  «πονάει»  η ομάδα είναι αυτές ενός ακόμα κεντρικού χαφ, ενός επιθετικού  χαφ κι ενός φορ. Πρόκειται άλλωστε για θέσεις που είναι «φτωχές» σε αριθμό παικτών.

Στο κέντρο της άμυνας οι  Κούσας  και Μαλεζάς δίνουν μια πληρότητα, χωρίς να αρκούν, και οι πληροφορίες είναι διφορούμενες. Πέρα από την αναμονή για τον Ετζενγκέλε, ο οποίος  ήταν  επιθυμία της Διοίκησης, άλλες φορές γίνεται λόγος για έναν σύγχρονο (άρα και ακριβό) παίκτη που θα μπορεί να συνεισφέρει πολύ στην επιθετική ανάπτυξη κι άλλες υπάρχει ο ισχυρισμός ότι απλά θα προωθηθούν ένας ή δύο παίκτες από την Κ20 για την  θέση αυτή. Πάντως ο Ετζενγκέλε  (σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες) έχει αποφασίσει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Επίσης για το αριστερό άκρο της άμυνας πέρα από τις περιπτώσεις Λυκογιάννη ή Καράμπελα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας λύσης στο πρόσωπο ελπιδοφόρου ποδοσφαιριστή, ο οποίος αρχικά θα προορίζεται για «ρεζέρβα» του Κέβιν.

Στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι κι αυτό του Βασίλη Πλιάτσικα για την μεσαία γραμμή.  Όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν – προφανώς- με την άφιξη του Πόντες σε ένα συνδυασμό των απαιτήσεων του προπονητή με τις προθέσεις της Διοίκησης και το μπάτζετ που διαθέτει.

Συνέχεια με JOMA

Την συνεργασία του με νέα  εταιρεία αθλητικών ειδών, την  JOMA, ανακοίνωσε ο Παναιτωλικός: « Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοινώνει τη συνεργασία με την εταιρεία αθλητικών ειδών JOMA, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016. Η εταιρεία JOMA, η μεγαλύτερη εταιρία αθλητικών ειδών της Ισπανίας, θα είναι ο επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού της επαγγελματικής ομάδας του Παναιτωλικού, των Τμημάτων Υποδομής, της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, αλλά και της μπουτίκ της ΠΑΕ Παναιτωλικός».

Είναι η έκτη διαφορετική εταιρεία στα δέκα χρόνια της Διοίκησης Κωστούλα, η οποία τις τρεις τελευταίες σαιζόν αλλάζει συνεχώς προμηθευτή. Πέρσι το καλοκαίρι είχε συνάψει συνεργασία με την TEMPO και πρόπερσι με την UMBRO. H HUMMEL είχε ντύσει τον Παναιτωλικό για δύο σαιζόν (2011-13) και νωρίτερα η LOTTO για τέσσερα χρόνια (2007-2011). Τα πρώτα δύο χρόνια η συνεργασία ήταν με την PUMA.

Γιώργος Παπαϊωάννου